Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή: Την έκδοση ομολογιακών έως €5 εκατ. ενέκρινε η ΓΣ

Την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων έως 5 εκατ. ευρώ, ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Τεχνικής Ολυμπιακής. Αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου αναλαμβάνει Οικονομική Διευθύντρια.

Τεχνική Ολυμπιακή: Την έκδοση ομολογιακών έως €5 εκατ. ενέκρινε η ΓΣ

Η Τεχνική Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι την 29η Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Παρέστησαν, αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου, μέτοχοι εκπροσωπούντες 27.540.659 κοινές ονομαστικές μετοχές και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 67,68% επί συνόλου 40.693.350 μετοχών και ισαρίθμων δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Κατόπιν εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εισηγήσεις του Δ.Σ. της εταιρείας προς τους μετόχους αυτής, όπως αυτές είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας, εφ’ όλων των θεμάτων της.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά θέμα, παρουσιάζονται κατωτέρω:

Θέμα 1ο: Υποβολή και έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων σε εταιρική και ενοποιημένη βάση της χρήσης 2015 και της σχετικής εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου ως και της εκθέσεως ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή. 

Θέμα 2ο: Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2015 σε εταιρική και ενοποιημένη βάση.

Θέμα 3ο: Επικύρωση του συνόλου των ληφθεισών αποφάσεων του Δ.Σ. και ιδίως αυτών που αφορούν στις εκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων του Ομίλου κατά τη λήξη της κλειομένης χρήσης, καθώς και της από 17/3/2016 απόφασής του με την οποία εγκρίθηκε η παροχή εταιρικής εγγύησης της εταιρείας προς τον Όμιλο της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε. υπέρ της θυγατρικής εταιρίας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» για την κάλυψη από τον Όμιλο της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε. του προς έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου της θυγατρικής και έγκριση των σχετικών διαχειριστικών πράξεων ως και των πράξεων εκπροσώπησης. 

Θέμα 4ο: Εκλογή εταιρείας ορκωτών ελεγκτών λογιστών, μέλους του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων ως και την έκδοση του αντίστοιχου φορολογικού πιστοποιητικού για την τρέχουσα εταιρική χρήση 2016 και καθορισμός της αμοιβής τους, βάσει της σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Ελέγχου κατ’ άρθρο 37 Ν. 3693/2008. 

Θέμα 5ο: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Αριθμός ψήφων υπέρ: 27.397.957 (ποσοστό 99,48% των συμμετεχόντων, 67,33% του μετοχικού κεφαλαίου).

Θέμα 6ο: Εκλογή Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 Ν. 3693/2008. Αριθμός ψήφων υπέρ της αναβολής λήψης απόφασης περί της εκλογής νέας Επιτροπής Ελέγχου και τη λήψη απόφασης κατά την Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με την εισήγηση του Δ.Σ: 27.540.659 (ποσοστό 100% των συμμετεχόντων, 67,68% του μετοχικού κεφαλαίου)

Θέμα 7ο: Χορήγηση αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 Κ.Ν 2190/1920 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 άρθρου 32 Ν. 3604/2007, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή και σε διευθυντές αυτής που συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεύθυνση της εταιρείας να ενεργούν, για δικό τους λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων, πράξεις που υπάγονται σε κάποιον από τους σκοπούς που επιδιώκει η εταιρεία και να μετέχουν ως ομόρρυθμοι εταίροι σε εταιρείες που επιδιώκουν τέτοιους σκοπούς. 

Θέμα 8ο: Έγκριση αμοιβών των μελών του Δ.Σ. για τη χρήση 2015 καθώς και προέγκριση αμοιβών των μελών του Δ.Σ. για την οικονομική χρήση 2016, βάσει της διάταξης του άρθρου 24 παρ. 2 του K.N. 2190/1920.  

Θέμα 9ο: Ειδική έγκριση, κατ’ άρθρο 23Α παρ.2 Κ.Ν 2190/1920, για τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ αφενός της εταιρείας και των θυγατρικών της και αφετέρου των μελών του διοικητικού συμβουλίου, των προσώπων που ασκούν έλεγχο επί της εταιρείας, των συζύγων και των συγγενών των προσώπων αυτών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι του τρίτου βαθμού, καθώς και των νομικών προσώπων που ελέγχονται από τους ανωτέρω. 

Θέμα 10ο: Ειδική έγκριση για την παροχή εταιρικής εγγύησής της υπέρ θυγατρικών εταιρειών, κατ’ άρθρο 23α παρ. 1β & 5 Κ.Ν. 2190/1920. Αριθμός ψήφων υπέρ: 27.397.957 (ποσοστό 99,48% των συμμετεχόντων, 67,33% του μετοχικού κεφαλαίου). 

Θέμα 11ο: Έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων μέχρι ποσού ευρώ πέντε εκατομμυρίων κατ’ άρθρο 1 § 2 Ν. 3156/2003 και παροχή εξουσιοδότησης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την υπογραφή τους. 

Θέμα 12ο: Έγκριση τροποποίησης του άρθρου 13 του καταστατικού της εταιρείας για την δυνατότητα εκλογής περισσοτέρων του ενός Αντιπροέδρων και Γενικών Διευθυντών. 

Θέμα 13ο: Διερεύνηση μεταβίβασης ζημιογόνων μέχρι τώρα δραστηριοτήτων εταιρειών ή κλάδων αυτών του Ομίλου. 

Αλλαγή στη σύνθεση του ΔΣ

Επιπλέον η Τεχνική Ολυμπιακή γνωστοποίησε ότι έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, με την από 29/6/2016 Τακτική Γενική Συνέλευση εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Κων/νος Στέγγος του Ανδρέα, Πρόεδρος του Δ.Σ. (εκτελεστικό μέλος)

2. Ανδρέας Στέγγος του Κων/νου, Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής (εκτελεστικό μέλος)

3. Γεώργιος Στέγγος του Κων/νου, Δ/νων Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)

4. Αθανάσιος Κλαπαδάκης του Νικολάου, μέλος και Γενικός Διευθυντής (εκτελεστικό μέλος)

5. Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου του Παναγιώτη, μέλος, Οικονομική Διευθύντρια (εκτελεστικό μέλος)

6. Ανδρέας Ρόκκος του Γουΐδου, Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)

7. Κων/νος Λυρίγκος του Δημητρίου, Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)

8. Ζωή, συζ, Κων/νου Στέγγου, Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. (μη εκτελεστικό μέλος)

9. Στυλιανή Στέγγου του Κων/νου, Σύμβουλος (μη εκτελεστικό μέλος)

10.Χρυσή Στέγγου του Κων/νου, Σύμβουλος (μη εκτελεστικό μέλος)

11.Μαριάννα Στέγγου του Κων/νου, Σύμβουλος (μη εκτελεστικό μέλος)

12.Ελένη Κατσίρου του Κων/νου, Σύμβουλος (μη εκτελεστικό μέλος)

13.Αλέξανδρος Παπαϊωάννου του Δημητρίου, Σύμβουλος (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

14.Αικατερίνη Πέρρου του Μιχαήλ, Σύμβουλος (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v