Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Κρήτης: Αύξηση 30% στα κέρδη ομίλου

Αύξηση 30% παρουσίασαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Πλαστικά Κρήτης στο 9μηνο 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

Πλαστικά Κρήτης: Αύξηση 30% στα κέρδη ομίλου
Αύξηση 30% παρουσίασαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Πλαστικά Κρήτης στο 9μηνο 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

Ειδικότερα, αύξηση 37% εμφάνισε το 9μηνο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Πλαστικά Κρήτης, φθάνοντας τα 104,6 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρίας ανήλθε σε 72 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 23%.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 8,9 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 30% σε σχέση με το 9μηνο του 2006 ενώ τα κέρδη μετά από φόρους της μητρικής ήταν 6,1 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Η διοίκηση της εταιρίας είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη της κερδοφορίας, η οποία ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις της, παρόλη τη δύσκολη συγκυρία της ταυτόχρονης ανόδου του πετρελαίου και του ευρώ.



Την περίοδο αυτή ετοιμάζεται η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της θυγατρικής εταιρίας ROMCOLOR 2000 SA στο Χρηματιστήριο Βουκουρεστίου, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Η εταιρία, η οποία είχε στο 9μηνο κέρδη προ φόρων 1,1 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αντλήσει περί τα 4,3 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Βουκουρέστι και για την επέκτασή της σε γειτονικές χώρες.

Εν τω μεταξύ, ανατέθηκε σε διεθνή εταιρία, την ΗΟΚ International, σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία Ποτηρόπουλου & Παπαγιάννη το master-plan της έκτασης 1100 στρεμμάτων κοντά στην Ελούντα που ανήκει κατά 50% στην Πλαστικά Κρήτης, και στην οποία σχεδιάζεται ένα πρότυπο έργο τουριστικής ανάπτυξης με βάση την αειφορία, την ενεργειακή αυτονομία με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη βιοκλιματική.

Οραμα της εταιρίας και των συνεργατών της είναι να επιτευχθεί ένας συνδυασμός πολυτέλειας και άνεσης για τους παραθεριστές παράλληλα με μηδενικές εκπομπές ρύπων (zero carbon emissions).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v