Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Το 2008 η παραγωγική βάση στη Βουλγαρία

Εντός του 2008 η Ακρίτας θα διαθέτει μία ακόμη παραγωγική βάση, αυτή τη φορά στη Βουλγαρία, η οποία θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την ανάπτυξή της στη νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σημαντική ενίσχυση έργων ανάπτυξης real estate.

Ακρίτας: Το 2008 η παραγωγική βάση στη Βουλγαρία
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Εντός του 2008 η βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου Ακρίτας θα διαθέτει μία ακόμη παραγωγική βάση, αυτή τη φορά στη Βουλγαρία, η οποία θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την ανάπτυξή της στη νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σημαντική ενίσχυση έργων ανάπτυξης real estate, με παράλληλη άνοδο της οικοδομικής δραστηριότητας.

Οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά γηπέδου που θα περιλαμβάνει και έτοιμο κτίριο βρίσκονται στο τελικό στάδιο και οι επίσημες ανακοινώσεις από τη διοίκηση της εισηγμένης προγραμματίζεται να γίνουν εντός του πρώτου διμήνου του επόμενου έτους.

Η παραγωγική εγκατάσταση της Ακρίτας στη Βουλγαρία προσανατολίζεται να γίνει σε έναν από τους μεγάλους οδικούς άξονες της γειτονικής χώρας, προκειμένου να διευκολύνεται η σύνδεση και η μεταφορά με το εργοστάσιό της στον Προβατώνα Έβρου. Έτσι, στις επιλογές που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της είναι η αγορά, είτε στον άξονα Σόφια - Μπουργκάς είτε στο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Ρουμανία με την Ελλάδα.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αποπεράτωσης της επένδυσης, η Ακρίτας ενδιαφέρεται να αγοράσει έτοιμο κτίριο, ώστε η νέα μονάδα της να ξεκινήσει παραγωγική λειτουργία εντός του 2008. Τη διαχείρισή της θα αναλάβει η Emos Ltd, η κατά 100% θυγατρική εμπορική εταιρία που διαθέτει στη Βουλγαρία, η οποία θα μετατραπεί σε Α.Ε.

Η νέα μονάδα θα παράγει όλη τη σειρά προϊόντων που κατασκευάζονται και στην Ελλάδα και σε πρώτη φάση θα καλυφθούν οι ανάγκες της τοπικής αγοράς για να ξεκινήσει αμέσως μετά και η τροφοδοσία της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αρχής γενομένης από τη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v