Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχωρούν από την Αδριατική οι Μινωικές

Οι Μινωικές επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των ελληνικών Θαλάσσιων Δρόμων. Αναλαμβάνουν τη γενική πρακτόρευση όλων των πλοίων του ομίλου Grimaldi. Βασικός στόχος η πλειοψηφία στην HSW. Τι δηλώνει ο Α. Μανιαδάκης.

Αποχωρούν από την Αδριατική οι Μινωικές

Την αποχώρηση της εταιρείας Μινωικές Γραμμές από την Αδριατική και την επικέντρωσή τους στις εσωτερικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντ. Μανιαδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη, οι Μινωικές, εκτιμώντας τη μεταβολή των λειτουργικών συνθηκών που επήλθαν κατά τους τελευταίους μήνες, «αποφάσισαν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των ελληνικών Θαλάσσιων Δρόμων.

Η δήλωση Μανιαδάκη έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά τη λακωνική ανακοίνωση ότι η εταιρεία δεν ανανέωσε τις συμβάσεις ναύλωσης από τον μητρικό της όμιλο Grimaldi των πλοίων Cruise Europa και Cruise Olympia, τα οποία δραστηριοποιούνταν στη γραμμή της Αδριατικής (Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα-Τεργέστη).

Τα παραπάνω πλοία θα συνεχίσουν να εκτελούν τακτικά δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα-Βενετία υπό τη σημαία όμως του ομίλου Grimaldi και όχι των Μινωικών Γραμμών. Οι Μινωικές θα περιοριστούν στη γενική πρακτόρευση στην Ελλάδα των προαναφερόμενων πλοίων.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη, η σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης στις γραμμές της Αδριατικής, κυρίως λόγω των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, το «άνοιγμα» των Βαλκάνιων αυτοκινητόδρομων και η πρόσφατη αύξηση των τιμών των καυσίμων σε συνδυασμό με τη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας Ευρώ/USD, αποτελούν τις λειτουργικές συνθήκες που οδήγησαν στην απόφαση της εταιρείας να επικεντρωθεί στις εσωτερικές γραμμές.

Στόχος η εξαγορά της HSW

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, στόχος παραμένει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Μινωικών, η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways, όπου η Μινωικές κατέχει το 48,4%.

Με την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου της HSW (σ.σ. βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός πώλησης του πακέτου 40,44% που ελέγχει η Πειραιώς), οι Μινωικές θα ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην εσωτερική αγορά. Επιπρόσθετα σχεδιάζουν την περαιτέρω επέκτασή τους σε νέες γραμμές, μικρών και μεσαίων αποστάσεων, με τη δρομολόγηση νεότευκτων πλοίων.

Όσον αφορά στον κλάδο της ελληνικής Ε/Γ-Ο/Γ ναυτιλίας, οι Μινωικές Γραμμές πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωσή του για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αύξηση του επιπέδου αξιοπιστίας με καλύτερους όρους τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας την υγιή οικονομική λειτουργία του, αναφέρει ο κ. Μανιαδάκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v