Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΕ: Θέμα ημερών η απόφαση για το ΧΑ

Ποιες οι πιθανές εναλλακτικές αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν μετά την αύξηση του ποσοστού των βασικών μετόχων σε επίπεδο υψηλότερο του 90%. Ανοδικά ξεκίνησε το 2017 για το ξενοδοχείο President. Σενάρια για τη μερισματική πολιτική.

ΓΕΚΕ: Θέμα ημερών η απόφαση για το ΧΑ

Θέμα λίγων ημερών είναι η λήψη απόφασης για την τροπή που θα πάρει η μελλοντική σχέση της ΓΕΚΕ (Ξενοδοχείο President) με το Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς το ποσοστό των βασικών μετόχων έχει ανέλθει στο 93,13% και η μετοχή εντάχθηκε στην κατηγορία της «χαμηλής διασποράς».

Το Euro2day.gr επικοινώνησε με κύκλους προσκείμενους στην εισηγμένη εταιρεία, οι οποίοι:

• Εκτίμησαν ότι οι όποιες αποφάσεις είναι να ληφθούν, θα προκύψουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (πιθανώς και εντός της εβδομάδας).

Δεν είναι σε θέση να προδικάσουν το περιεχόμενο των αποφάσεων, καθώς αναμένεται να εξεταστούν αρκετά διαφορετικά σενάρια. Έτσι, μεταξύ αυτών θα μπορούσε να αποφασιστεί είτε μια δημόσια πρόταση προκειμένου να αποχωρήσει η εταιρεία από το Χρηματιστήριο της Αθήνας, είτε η παραμονή της εισηγμένης στο ΧΑ με δρομολόγηση διαδικασιών μείωσης του ποσοστού των βασικών μετόχων (μέσα από ένα placement, ή μέσα από άλλη διαδικασία).

Σε ό,τι αφορά τώρα την πορεία της εταιρείας, το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με κύκλο εργασιών 4,329 εκατ. (έναντι 4,72 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015) και με καθαρά κέρδη 775 χιλιάδων ευρώ (έναντι 1.373 εκατ. ευρώ).

Όπως εκτιμάται, το δεύτερο εξάμηνο του 2016 εξελίχθηκε ικανοποιητικά και έτσι το σύνολο της περασμένης οικονομικής χρήσης αναμένεται να κλείσει με μια σημαντικού ύψους κερδοφορία, η οποία όμως μάλλον δεν θα φτάσει το επίπεδο του 2015 (είχε διαμορφωθεί στα 2,54 εκατ. ευρώ).

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με ανοδικές τάσεις, καθώς το τουριστικό ρεύμα στην Αττική εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Η μερισματική πολιτική της εισηγμένης δεν έχει αποφασιστεί, ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί ένα σαφώς ικανοποιητικό μέρισμα (πέρυσι είχε διανεμηθεί μόνο προμέρισμα), με δεδομένη την κερδοφορία, τις ανοδικές προοπτικές και την άριστη ρευστότητα της ΓΕΚΕ (θετικό καθαρό ταμείο).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v