Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Διήμερη επίσκεψη Τ. Αράπογλου στην Κύπρο

Διήμερη επίσκεψη (13 & 14 Μαρτίου) στην Κύπρο, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Τάκης Αράπογλου.

ΕΤΕ: Διήμερη επίσκεψη Τ. Αράπογλου στην Κύπρο
Διήμερη επίσκεψη (13 & 14 Μαρτίου) στην Κύπρο, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Τάκης Αράπογλου.

Ο κ. Αράπογλου, που συνοδευόταν από ανώτατα στελέχη του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας (Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Άγις Λεώπουλος, Δημήτρης Λεφάκης, Δημήτρης Δημόπουλος, Δούκας Παλαιολόγος, Κωνσταντίνος Οθωναίος) μίλησε χθες (Πέμπτη) σε συγκέντρωση όλων των στελεχών και υπαλλήλων των καταστημάτων της Τράπεζας στην Κύπρο.

Προλόγισε ο κ.Τουρκολιάς, που αναφέρθηκε στην επιδιωκόμενη περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΤΕ Κύπρου, ενώ ο κ. Αράπογλου, άκουσε τα ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που έθεσαν στελέχη και υπάλληλοι της Τράπεζας και έδωσε τις σχετικές με αυτά απαντήσεις.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας είχε συναντήσεις με οικονομικούς παράγοντες και το βράδυ νέα ομιλία, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε σε 300 μεγάλους πελάτες της Τράπεζας από διάφορες περιοχές.

Τέλος, χθες είχε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον Γενικό Διευθυντή της ΕΤΕ Κύπρου κ.κ. Μιχάλη Κόκκινο και Πέτρο Φρονίστα για θέματα της θυγατρικής Τράπεζας.

Σήμερα (Παρασκευή) το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας έδωσε συνέντευξη τύπου και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των Κυπρίων δημοσιογράφων.

Όπως επισήμανε ο κ. Αράπογλου:

• Η στρατηγική του Ομίλου επιτρέπει την συνέχιση της ανοδικής του πορείας και την θεμελίωση της θέσης του στην ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά. Μέχρι το 2009 το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου θα επεκτείνεται και θα φτάσει τα 2.000 (ήδη ο αριθμός τους ανέρχεται σε 1.600). Παράλληλα, οι χορηγήσεις αυξάνονται και θα αυξάνονται, αλλά σε περιβάλλον αυστηρού ελέγχου του επιχειρηματικού κινδύνου, αναβαθμίσεων λειτουργιών εσωτερικού ελέγχου και βέλτιστης πρακτικής στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης.

• Ειδικότερα στη Ν.Α Ευρώπη, οι εργασίες του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αποκτούν διαρκώς περισσότερη βαρύτητα, καθώς το 35% των συνολικών κερδών του προέρχεται από την περιοχή αυτή. Όσον αφορά στην περαιτέρω επέκταση του Ομίλου σε άλλες χώρες, αυτή θα είναι επιλεκτική για εξαγορές, π.χ., στην Ουκρανία, την Αίγυπτο ή την Ρωσία, που θα μπορούν να εξασφαλίσουν στα επενδυμένα κεφάλαια επιθυμητές αποδόσεις.

• Στη θυγατρική μας της Κύπρου, ο αναπτυξιακός προσανατολισμός αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο στόχο, ενώ θα συνεχιστεί η ήδη επιτυχής προσπάθεια της εξυγίανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v