Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκλήρωσε την έκδοση ομολόγου 6 εκατ. η MLS

Με Private placement διατέθηκαν 6 εκατ. ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη. Η διάρκεια του ομολόγου είναι πενταετής και το κουπόνι διαμορφώνεται στο 5,3%. Αναμένει εγκρίσεις για διαπραγμάτευση στο ΧΑ.

Ολοκλήρωσε την έκδοση ομολόγου 6 εκατ. η MLS

Η MLS Πληροφορική ανακοίνωσε ότι στις 28.08.2017, ολοκληρώθηκε η Περίοδος Κάλυψης του Εταιρικού Ομολόγου με Ιδιωτική Τοποθέτηση και διατέθηκαν 6.000.000 κοινές ανώνυμες άυλες Εταιρικές Ομολογίες ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, η κάθε μία και συνολικού ποσού ύψους 6.000.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr.

Η διάρκεια του Εταιρικού Ομολόγου είναι πέντε έτη. Στη λήξη κάθε Περιόδου Καταβολής Κουπονιού, η οποία θα έχει διάρκεια τριών μηνών, η Εταιρεία θα καταβάλει σε κάθε Ομολογιούχο κουπόνι επί της ονομαστικής αξίας των Εταιρικών Ομολογιών, υπολογιζόμενο βάσει ετήσιου σταθερού επιτοκίου ανερχόμενο σε ποσοστό 5,30% ετησίως («Coupon Rate»). Οι Εταιρικές Ομολογίες δεν είναι μετατρέψιμες σε μετοχές της Εταιρείας.

Οι νέες Εταιρικές Ομολογίες καταχωρήθηκαν στο σύνολό τους, στις 31.08.2017, στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε. (ΑΤΗΕΧCSD) στις μερίδες και στους λογαριασμούς αξιών των δικαιούχων.

Οι Εταιρικές Ομολογίες θα ενταχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Σταθερού Εισοδήματος της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία λειτουργεί με τη μορφή Πολυμερούς Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3606/2007.

Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Εταιρικών Ομολογιών στην Κατηγορία Σταθερού Εισοδήματος της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μετά την έγκριση της ένταξης των ως άνω Εταιρικών Ομολογιών από το αρμόδιο όργανο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση της Εταιρείας.

Σύμβουλος Έκδοσης και Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων είναι η Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προορισμός των νέων κεφαλαίων είναι η ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης και κυρίως η περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό, με την ΜLS να εξετάζει αυτή την περίοδο τη δραστηριοποίηση σε μία ή και δύο βαλκανικές αγορές.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, ο κύκλος εργασιών της ΜLS εκτιμάται ότι κυμάνθηκε περίπου στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, ενώ η διοίκηση της εταιρείας είχε εκφράσει -στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ιουνίου- την εκτίμησή της ότι τα έσοδα στο σύνολο της φετινής χρονιάς θα υπερβούν τα αντίστοιχα περυσινά, καταρρίπτοντας έτσι το ιστορικό ρεκόρ του προηγούμενου έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v