Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda για Ελληνικό: Στις δεσμεύσεις μας η ανάδειξη των αρχαίων

Εν αναμονή επίσημης ενημέρωσης για τις αποφάσεις του ΚΑΣ η εταιρία. Παραμένουμε προσηλωμένοι στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από τη Βουλή συμβατικά κείμενα. Βεβαιότητα στην κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει το έργο.

Lamda για Ελληνικό: Στις δεσμεύσεις μας η ανάδειξη των αρχαίων

Η Lamda Development S.A. πριν τοποθετηθεί στο θέμα των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 3/10/2017 αναμένει την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους, επισημαίνει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση. 

Αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο Master Plan και στο Επιχειρηματικό Σχέδιο, παραμένοντας προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα.

Τέλος, σημειώνεται, ότι η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο επενδυτής θα προχωρήσει την επένδυση, τονίζοντας ότι καλύπτονται στο ακέραιο οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση. 

Απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr αναφορικά με την πιθανότητα υπαναχώρησης του επενδυτή μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η επενδυτική διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά».

Οπως είπε, η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις διαδικαστικές ενέργειες, ώστε εντός της ορισμένης χρονικής προθεσμίας να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα. Η διαδικασία θα κινηθεί με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς, ώστε να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε ότι το Δημόσιο έχει καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και μπορεί να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ από το Δημόσιο στον επενδυτή, τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι η συμφωνία προβλέπει συγκεκριμένους λόγους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απόσυρση του επενδυτή. Ενας εξ αυτών ήταν να υπάρξει περιορισμός δόμησης σε ποσοστό άνω του 30% της έκτασης και ο άλλος να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα από πλευράς δημοσίου. Κανένας εκ των δύο δεν πληρούται, σημείωσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v