Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εξετάζει ο όμιλος Sazka

Τρεις διεθνείς συμβούλους που θα εξετάσουν την εισαγωγή στο χρηματιστήριο προσέλαβε ο τσέχικος όμιλος τυχερών παιχνιδιών Sazka. Είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του σχήματος που ελέγχει τον ΟΠΑΠ, ενώ προωθεί νέες επενδύσεις ανά την Ευρώπη.

Την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εξετάζει ο όμιλος Sazka

Την εισαγωγή των μετοχών του στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου προωθεί ο όμιλος τυχερών παιχνιδιών Sazka Group ο οποίος ελέγχει, μεταξύ άλλων και το 72% της Emma Delta, του βασικού μετόχου του ΟΠΑΠ. Ο όμιλος από την Τσεχία, που ανήκει στην KKCG (του επιχειρηματία Karel Komarek) και στην EMMA Capital (του επενδυτή Jiri Smejc) είναι σήμερα ένας από τους ισχυρότερους «παίκτες» στην ευρωπαϊκή αγορά στοιχηματισμού μέσω σειράς εξαγορών που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια.

Η διοίκηση της Sazka Group, όπως μετέδωσε το Reuters, ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή πως προσέλαβε τις Citigroup, J. P. Morgan Cazenove και Morgan Stanley ως συμβούλους. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονταν, ωστόσο, πως δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για την εισαγωγή των μετοχών στο χρηματιστήριο. «Εξετάζουμε διάφορες λύσεις ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής σε χρηματιστήριο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Robert Chvatal.

Οι εταιρείες του ομίλου Sazka υποστηρίζουν τη διενέργεια στοιχημάτων αξίας 16 δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τη διοίκηση, μέσω 62.000 σημείων πώλησης. Εκτός από την Τσεχία, ο όμιλος λειτουργεί σε Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία, ενώ επιδιώκει να επεκταθεί σε νέες ευρωπαϊκές αγορές.

Η EMMA Capital ελέγχει το 25% της Sazka, ενώ το υπόλοιπο 75% κατέχει η KKCG. Πέρυσι η εταιρεία απέκτησε το 32,5% της Lottoitalia, με το υπόλοιπο ποσοστό της τελευταίας να ελέγχεται από την Lottomatica. Στην Αυστρία, η Sazka έχει συμφωνήσει να αγοράσει, έμμεσα, το 34% της Casinos Austria και περιμένει τις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v