Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πουλάει φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα ο Γ. Λογοθέτης

Εταιρείες συμφερόντων του γνωστού εφοπλιστή είναι κοντά σε συμφωνία με κινεζικό όμιλο για την πώληση φωτοβολταϊκών. Σε εξέλιξη συζητήσεις για την πώληση 10 αιολικών πάρκων, ισχύος περίπου 200 MW, καθώς και δύο ξενοδοχείων Grace.

Πουλάει φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα ο Γ. Λογοθέτης

Στην πώληση του χαρτοφυλακίου μονάδων ΑΠΕ αλλά και δύο ξενοδοχείων Grace προχωρούν εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη (Libra Group), μειώνοντας για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, την έκθεσή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Euroenergy, που αποτελεί τον ευρωπαϊκό βραχίονα του ομίλου για επενδύσεις σε ΑΠΕ καθώς και άλλες εταιρείες, συμφερόντων της οικογένειας, βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με κινεζικό όμιλο για την πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος άνω των 100 MW.

Πρόκειται για μονάδες που κατά κύριο λόγο εξαγοράστηκαν, την περίοδο 2013-16, με δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς.

Επιπρόσθετα, ο όμιλος Λογοθέτη έχει βγάλει προς πώληση και 10 αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος περίπου 200 MW, που αποκτήθηκαν την ίδια περίοδο, ενώ αναζητεί αγοραστή και για δύο ξενοδοχεία Grace σε Μύκονο και Σαντορίνη. Τα 3 από τα 10 αιολικά, ισχύος 120 MW, αποκτήθηκαν το 2016 από τον γαλλικό όμιλο EDF.

Με τα χρήματα, τα οποία θα εισπραχθούν από τις παραπάνω πωλήσεις, ο όμιλος θα αποπληρώσει δανεισμό, κλείνοντας έτσι και τυπικά την υπόθεση που άνοιξε με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για το πώς καλύφθηκε η τελευταία αύξηση κεφαλαίου συστημικής τράπεζας.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Λογοθέτης, μέσω της εταιρείας Euroenergy, διαθέτει σημαντικό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ σε Ελλάδα, Ρουμανία και Λετονία, ενώ στην Ελλάδα, πέραν των επενδύσεων σε ΑΠΕ και των ξενοδοχείων Grace, διαθέτει σειρά άλλων επενδύσεων, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με τρίτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v