Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρεύς - Σελόντα: Σήμερα οι αποφάσεις τραπεζών

Στην Αθήνα βρίσκεται από το Σαββατοκύριακο το κλιμάκιο της Lazard που τρέχει τον διαγωνισμό. Σήμερα οι αποφάσεις. Γιατί η σύνταξη short list με τις δύο καλύτερες προσφορές δείχνει ως πιθανότερο σενάριο.

Νηρεύς - Σελόντα: Σήμερα οι αποφάσεις τραπεζών

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι πωλήτριες τράπεζες και η σύμβουλος πώλησης Lazard πώς θα συνεχισθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα.

Όπως είναι γνωστό, για την απόκτηση των δύο ομίλων έχουν κατατεθεί πέντε δεσμευτικές προσφορές, οι τρεις εκ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί και προέρχονται από Amerra, HIG και Διόρασις. Στελέχη της Lazard που «τρέχουν» τον διαγωνισμό βρίσκονται στην Αθήνα από το Σαββατοκύριακο, ενημερώνοντας το διατραπεζικό όργανο, NPLs Forum και τις τράπεζες για τις προσφορές.

Όπως έγραψε το Euro2day, δύο από τις πέντε προσφορές φέρεται να ξεχωρίζουν. Αν οι πληροφορίες ισχύουν και με δεδομένο ότι αμφότερες συνοδεύονται από πλήθος παρατηρήσεων επί του σχεδίου σύμβασης πώλησης (SPA), στη σημερινή συνάντηση είναι πιθανόν να αποφασισθεί η συνέχιση του διαγωνισμού με short list, στην οποία θα συμπεριληφθούν οι δύο επενδυτές με τις καλύτερες προσφορές.

Η short list θα μπορούσε να περιλαμβάνει και την τρίτη καλύτερη προσφορά, προκειμένου να διευρυνθεί ο ανταγωνισμός.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδυαστικές προσφορές καλύπτουν τις απαιτήσεις των τραπεζών ως προς την αποφυγή ζημίας από διαγραφή δανείων.  

Οι επιλεγμένοι επενδυτές θα κληθούν να συμφωνήσουν επί ενός κοινά αποδεκτού σχεδίου σύμβασης πώλησης και να υποβάλουν βελτιωτικές προσφορές, οι οποίες θα είναι ευθέως συγκρίσιμες. Από αυτές θα επιλεγεί ο προτιμητέος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v