Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ: Οι βασικοί όροι της σύμβασης για την πώληση του Ιασώ General

Νέες διευκρινήσεις για τους βασικούς όρους της Σύμβασης, για τις επιπτώσεις της στην οικονομική θέση της Εταιρείας και για τη σκοπούμενη χρήση του τιμήματος της Σύμβασης πώλησης του Ιασώ General παρέχει σε ανακοίνωσή του το Ιασώ.

Ιασώ: Οι βασικοί όροι της σύμβασης για την πώληση του Ιασώ General

Πρόσθετες διευκρινήσεις αναφορικά με την συνεδρίαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, στην οποία το ΔΣ της εταιρείας οι μέτοχοι ενημερώθηκαν για τη σύμβαση πώλησης του 97,2% της Ιασώ General στην Hellenic Healtchare, παρέχει με νέα ανακοίνωσή του το Ιασώ.

Όπως αναφέρει, οι μέτοχοι, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου κατόπιν αιτήματος της μειοψηφίας, ενημερώθηκαν για τους βασικούς όρους της Σύμβασης, για τις επιπτώσεις της στην οικονομική θέση της Εταιρείας και για τη σκοπούμενη χρήση του τιμήματος της Σύμβασης.

Ειδικότερα, τα σημαντικότερα στοιχεία της ενημέρωσης των μετόχων κατά τη συνεδρίαση έχουν ως ακολούθως:

Αναφορικά με τους  βασικούς  όρους της Σύμβασης, οι μέτοχοι ενημερώθηκαν ότι η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί α) μετά από την έγκριση της μεταβίβασης από την Eπιτροπή Ανταγωνισμού (η οποία ήδη χορηγήθηκε), β) όταν καταστεί δυνατή η αυτόνομη λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής και ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στο όνομα του Ιασώ General ουσιωδών αδειών πληροφορικής από την Εταιρεία, καθώς και η μεταφορά αρχείων και δεδομένων του Ιασώ General και γ) όταν δοθεί η έγγραφη συναίνεση της Εθνικής Τράπεζας για την άρση εγγύησης της Εταιρείας και την αλλαγή ελέγχου του Ιασώ General, δυνάμει συμβάσεων ομολογιακού δανείου εκδόσεως του Ιασώ General και της Εταιρείας.

Επιπλέον, το Ιασώ General οφείλει στην Εταιρεία και σε θυγατρική της το τίμημα από την πώληση σ' αυτήν των μετοχών της εταιρείας Ιασώ Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο της συναλλαγής, θα μεταβιβαστούν οι μετοχές του Ιασώ Θεσσαλίας στην Εταιρεία ή τη θυγατρική της Ιασώ Νοτίων Προαστείων  με το ίδιο τίμημα και οι αμοιβαίες απαιτήσεις θα συμψηφιστούν.

Η Σύμβαση, τέλος, εμπεριέχει συνήθεις δηλώσεις, εγγυήσεις και εγγυοδοτικές δηλώσεις/δεσμεύσεις που προβλέπονται σε αντίστοιχες συμβάσεις τέτοιας μορφής καθώς και ρήτρα απαγόρευσης διενέργειας πράξεων με σκοπό την προσέλκυση συνεργαζόμενων ιατρών, του προσωπικού και πελατών του Ιασώ General  για χρονικό διάστημα δύο ετών.

Συνεπεία της μεταβίβασης του Ιασώ General, ο δανεισμός της Eταιρείας σε ενοποιημένη βάση θα μειωθεί κατά περίπου 28 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ η εγγύηση της Εταιρείας υπέρ του Ιασώ General αναμένεται να αρθεί. H πώληση θα επιφέρει μείωση των δαπανών του ομίλου σε τόκους, περιορισμό των αποσβέσεων και της ανάγκης για κεφαλαιουχικές δαπάνες και συνεπώς  αναμένεται ότι θα συνδράμει στη βελτίωση της κερδοφορίας του ομίλου.

Η Εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει το τίμημα για την απομείωση του δανεισμού της. Τυχόν υπόλοιπο αναμένεται να ενισχύσει ανάγκες για  επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v