Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Watt+Volt: Οι 35άρηδες της ηλεκτρικής ενέργειας απέναντι στη ΔΕΗ

Στο top 4 των εναλλακτικών προμηθευτών ρεύματος της ελληνικής αγοράς η Watt+Volt. Ο CEO Αναστάσιος Παπαναγιώτου εκτιμά ότι κάθε μήνα οι ιδιώτες κερδίζουν 25.000 νέους πελάτες. Πώς η Watt+Volt θα σταθεί στον ανταγωνισμό της προμήθειας ρεύματος και φυσικού αερίου.

Watt+Volt: Οι 35άρηδες της ηλεκτρικής ενέργειας απέναντι στη ΔΕΗ

Περί τις 25.000 νέους πελάτες τον μήνα δέχονται το τελευταίο διάστημα από τη ΔEH οι τέσσερις πρώτοι ανεξάρτητοι προμηθευτές ρεύματος, χωρίς βέβαια να συνυπολογιστεί πόσοι είναι αυτοί που αλλάζουν εναλλακτικό πάροχο.

Την εκτίμηση αυτή κάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Watt+Volt Αναστάσιος Παπαναγιώτου, εταιρίας που ιδρύθηκε το 2011, στα χρόνια της κρίσης, και βρίσκεται στο top 4 των ιδιωτών παικτών στη λιανική ρεύματος.

Αν και η εταιρία δεν έχει μονάδες παραγωγής ρεύματος, μέσα σε λίγα χρόνια έχει συστήσει δύο θυγατρικές εταιρίες, στη Βουλγαρία και τη Σερβία, όπου μέσω αυτών κάνει εισαγωγές ρεύματος, ενώ έχει εγγραφεί και στο χρηματιστήριο ενέργειας της Γερμανίας EEX.

Η Watt+Volt, που διοικείται από τον 35χρονο Παπαναγιώτου μαζί με μία ομάδα συνομήλικων του, έχει γύρω στις 50.000 πελάτες (μετρητές). Προτάσσουν έναντι του κρατικού γίγαντα της ΔEH και των μεγάλων ιδιωτικών εταιριών, οι οποίοι διαθέτουν μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας, την παροχή ενεργειακών υπηρεσιών, τιμολογιακή πολιτική σε σταθερή βάση και επιδιώκουν μεγαλύτερη διείσδυση στους καταναλωτές μέσω δικτύου καταστημάτων.

Αν και 30άρηδες και 35άρηδες, τα μέλη της διοίκησης της εταιρίας δεν διστάζουν να τονίσουν τους λόγους για τους οποίους η ελληνική αγορά ρεύματος παραμένει κλειστή. Όπως περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, το ποσοστό έκπτωσης 15% της ΔEΗ προς τους συνεπείς καταναλωτές φρέναρε τη μετακίνηση μέρους των 6 εκατομμυρίων πελατών της. Η εφαρμογή της χρέωσης προμηθευτή για τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ παρεμπόδισε τις μειώσεις των τιμολογίων αλλά και η έκρηξη των ρευματοκλοπών, χωρίς να δίνεται κίνητρο στο ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπισή τους, είναι από τους λόγους που η αγορά αργεί να ανοίξει, σύμφωνα με τον κ. Παπαναγιώτου.

Ο τελευταίος δεν θεωρεί μειονέκτημα το ότι η Watt+Volt δεν διαθέτει χαρτοφυλάκιο μονάδων παραγωγής. Όπως εξηγεί, η κατάρρευση των τιμών ενέργειας τις καθιστά ασύμφορες ενώ η εταιρία είναι έτοιμη για την είσοδο από τον Απρίλιο και στην προμήθεια φυσικού αερίου. Μάλιστα και για τις δύο ΕΠΑ Αττικής και Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας (ZeniΘ), οι οποίες μπήκαν στην παροχή ρεύματος, θεωρεί ότι εκείνες δύσκολα θα κερδίσουν πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας σε αντίθεση με εκείνες του κλάδου του, που θα αποσπούν μερίδια στο φυσικό αέριο: «Οι δύο ΕΠΑ στην προσπάθειά τους θα συναντούν πελάτες πολλών εναλλακτικών παρόχων ρεύματος, σε αντίθεση με εμάς που έχουμε να κερδίσουμε από μόλις δύο μονοπωλιακές επιχειρήσεις αερίου».

Η Watt+Volt προσφέρει την καινοτόμο και βραβευμένη ψηφιακή εφαρμογή My Watt και την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα smart everything. Με την πρώτη, ο καταναλωτής μπορεί μέσω του κινητού του να κλείνει ή να ανάβει τα φώτα του σπιτιού του ή ακόμη και τον θερμοσίφωνα και τα ηλεκτρικά ρολά των παραθύρων του.

Με τη smart everything, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και στον αγροτικό τομέα, δίνεται η δυνατότητα μέτρησης των απωλειών ενέργειας και ο έλεγχος της κατανάλωσης ρεύματος από απόσταση.

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι φέτος θα διπλασιάσει τους πελάτες της, στις 100.000, ενώ θα λειτουργεί 30 καταστήματα. Σήμερα εγκαινιάζει στο Μαρούσι, ενώ έχει ήδη σημεία πώλησης σε Θεσσαλονίκη (δύο), Σέρρες, Βέροια, Λάρισα, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Πάτρα και Ιωάννινα.

Υπό κατασκευή είναι στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και τη Νίκαια Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v