Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sustainability Leader για το 2017 η Μυτιληναίος

H κατάταξη της Μυτιληναίος στην ομάδα των “The Most Sustainable companies in Greece” αποτελεί απόδειξη ότι η εταιρεία βρίσκεται, μετά από 10 χρόνια συστηματικής προσπάθειας, στη σωστή κατεύθυνση.

Sustainability Leader για το 2017 η Μυτιληναίος

Στο ανώτατο επίπεδο της κλίμακας Sustainability Performance Directory, του Επιχειρηματικού Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης, κατατάχθηκε η Μυτιληναίος και μαζί με άλλες 6 εταιρείες -ανάμεσα σε 50- διακρίθηκε ως Sustainability Leader για το 2017.

Η υψηλή αυτή διάκριση καταδεικνύει την προσήλωση της εταιρείας στη βιώσιμη ανάπτυξη και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και στην αέναη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Οπως σημειώνει η Μυτιληναίoς στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρεία αντιλαμβάνεται τη δέσμευσή της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη πρωτίστως ως μία διαδικασία συνεχούς μάθησης και αυτοβελτίωσης, η οποία ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της, διαμορφώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις να δημιουργεί αξία προς όλες τις ομάδες των Κοινωνικών της Εταίρων. Μέρος αυτής της διαδικασίας αποτελεί η προσαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αλλά και η συμμετοχή της σε σχετικές εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες, όπως είναι η έμπρακτη στήριξη και συμμετοχή της στον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας.

H κατάταξη της Μυτιληναίoς στην ομάδα των “The Most Sustainable companies in Greece” αποτελεί μία στιβαρή απόδειξη ότι η εταιρεία βρίσκεται, μετά από 10 χρόνια συστηματικής προσπάθειας, στη σωστή κατεύθυνση αλλά κυρίως ένα έναυσμα για το μέλλον ώστε να κινηθεί, με ανανεωμένη διακυβέρνηση και νέα λειτουργική δομή, με περισσότερη μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας της.

Ο Επιχειρηματικός Δείκτης Βιώσιμης Ανάπτυξης αναπτύχθηκε από το Quality Net Foundation και αποτελεί μέρος της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020.

Στη διαδικασία ξεχώρισαν οι εταιρείες εκείνες που εφαρμόζουν μια συστηματική προσέγγιση στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της δημοσιοποίησης μη χρηματοοικονομικών δεδομένων, τα οποία απαιτούνται από το Εθνικό Κανονιστικό Πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v