Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνδέονται με τον σιδηρόδρομο οι εγκαταστάσεις της Motor Oil

Θα κατασκευαστεί γραμμή περίπου 10 χιλιομέτρων, που θα συνδέει το διυλιστήριο με τον ισθμό της Κορίνθου και εν συνεχεία με τον βασικό σιδηροδρομικό άξονα. Τι δήλωσαν Γ. Βαρδινογιάννης, Χ. Σπίρτζης και Γ. Κοσμαδάκης.

Συνδέονται με τον σιδηρόδρομο οι εγκαταστάσεις της Motor Oil

Ενα αίτημα που είχε καταθέσει εδώ και χρόνια η διοίκηση της Motor Oil προχωρά μετά τη συμφωνία με τον ΟΣΕ για την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου και άλλων βιομηχανιών της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο αντιπρόεδρος της Motοr Oil Γιάννης Βαρδινογιάννης δήλωσε σήμερα, κατά την παρουσίαση της συμφωνίας στο υπουργείο Υποδομών, πως αν και η πρόταση είχε κατατεθεί εδώ και τουλάχιστον 5-6 χρόνια, υλοποιήθηκε «σε χρόνο μηδέν» από την παρούσα διοίκηση του ΟΣΕ και τη συνδρομή του υπουργείου.

«Είναι αυτονόητο να θέλει μια βιομηχανία να συνδεθεί με ένα δίκτυο. Αυτό το αυτονόητο μέχρι πρότινος δεν ήταν αυτονόητο. Ενώ είχαμε τη διάθεση να το χρηματοδοτήσουμε, υπήρχαν διάφορα προβλήματα που τώρα λύθηκαν», σημείωσε.

Ο αναπληρώτης διευθύνων σύμβουλος της Mοtor Oil Γιάννης Κοσμαδάκης είπε πως θα κατασκευαστεί γραμμή περίπου 10 χιλιομέτρων, που θα συνδέει το διυλιστήριο με τον ισθμό της Κορίνθου και εν συνεχεία με τον βασικό σιδηροδρομικό άξονα.

Τόνισε πως σε ενάμιση χρόνο θα είναι έτοιμο το έργο, με προϋπολογισμό περί τα 12 εκατ. ευρώ, τον οποίο θα καλύψει η Motοr Oil, αλλά και με τεχνική συνδρομή και εξοπλισμό του ΟΣΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παν. Θεοχάρης είπε πως «η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων προσπαθειών του ΟΣΕ για τη σύνδεση σιδηροδρομικών δικτύων και την ένταση από την πλευρά της σημερινής διοίκησης που ολοκληρώθηκε σε πολύ μικρό διάστημα. Ο ΟΣΕ έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη δραστηριότητα, με στόχο να ενισχύει την ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών στο σύνολο του σιδηροδρομκού δικτύου», σημείωσε.

«Η βασική αρχή της κυβέρνησης για τις υποδομές είναι να ενταχθούν τα έργα στην υπηρεσία των παραγωγικών δυνάμεων και των κοινωνικών αναγκών. Η συμφωνία που έγινε, υπηρετεί αυτή την αρχή» είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Πρόσθεσε πως πρόκειται για «σιδηροδρομική υποδομή ευρωπαϊκών υποδομών και θα εξυπηρετούνται όλες οι βιομηχανίες της περιοχής».

Σημείωσε ότι ενδέχεται να υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία και στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται υποδομές της Motοr Oil.

Εκτός από το σιδηροδρομικό δίκτυο, το έργο προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων αγωγών καυσίμων και δύο αγωγών οπτικών ινών (ο ένας για τις ανάγκες των βιομηχανιών της περιοχής και ο άλλος για τις ανάγκες του ελληνικού δημοσίου).

 

Φώτης Κόλλιας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v