Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

REDS: Το φθινόπωρο του 2019 ολοκληρώνεται η επέκταση του Smart Park

Προχωρούν οι εργασίες για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Smart Park, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση ομολογιακού δανείου. Εκρηξη πωλήσεων στα καταστήματα του Smart Park.

REDS: Το φθινόπωρο του 2019 ολοκληρώνεται η επέκταση του Smart Park

Επιτάχυνση και του επενδυτικού σχεδίου της REDS φέρνουν οι προχθεσινές διοικητικές αλλαγές στον όμιλο Ελλάκτωρ, με την επικράτηση της πλευράς των αδερφών Καλλιτσάντση. Υπενθυμίζεται πως η άλλη πλευρά, οι κ.κ. Λ. Μπόμπολας και Δημ. Κούτρας, είχε ανακοινώσει πως το εμπορικό κέντρο Smart Park στα Σπάτα θα πωλούνταν, αν παρέμενε στη διοίκηση του ομίλου Eλλάκτωρ.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τώρα προχωρά η επένδυση των 25 εκατ. ευρώ της REDS, της θυγατρικής του ομίλου Eλλάκτωρ που διαχειρίζεται το Smart Park, για την επέκταση του εμπορικού κέντρου κατά 15.500 τετραγωνικά μέτρα. Μάλιστα, για περισσότερο από το 50% των χώρων που περιλαμβάνονται στην επέκταση, η REDS έχει ήδη υπογράψει δεσμευτικούς όρους μίσθωσης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες για την κατασκευή της επέκτασης στο Smart Park θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2019. Πρόκειται για επένδυση που θα χρηματοδοτηθεί από δανεισμό, με τη διοίκηση του ομίλου να έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τράπεζες. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση ομολογιακού δανείου επτά εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη μετάθεση αποπληρωμής κατά πέντε έτη. Όλα δείχνουν πως η συμφωνία αναδιάρθρωσης θα υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών.

Η καλή πορεία του εμπορικού κέντρου επέτρεψε στη διοίκηση της REDS να πραγματοποιήσει ήδη μια μικρή επέκταση, περίπου 800 τ.μ. στο Smart Park. Από τα στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2018 προκύπτει πως η επισκεψιμότητα στο εμπορικό κέντρο έχει αυξηθεί κατά 24% και ο τζίρος των καταστημάτων κατά περίπου 40%.

Εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών και για την αδειοδοτική ωρίμανση του σχεδίου «Cambas Project» στο ακίνητο της Κάντζας, όπου προωθείται επένδυση 220 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σχέδιο που περιλαμβάνει την ανάπτυξη συγκροτήματος γραφείων, καταστημάτων, πολιτιστικών χώρων και ξενοδοχείων. Στην ουσία αναμένονται εγκρίσεις ώστε να προχωρήσει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδόμηση της έκτασης των 315 στρεμμάτων.

Όμως, ακόμα και αν δοθούν αύριο οι εγκρίσεις, θα χρειαστούν σημαντικότατα κεφάλαια και συνεπώς επενδυτές, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v