Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛ.ΠΕ: Πιθανή η διανομή προμερίσματος στους μετόχους

Ισχυρό τρίτο τρίμηνο βλέπει η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. Τι είπε στο conference call για το ενδεχόμενο προμερίσματος. Μικρό το υπόλοιπο της οφειλής στην ιρανική NIOC. Στο τέλος του χρόνου, η ολοκλήρωση της συναλλαγής για τον ΔΕΣΦΑ.

ΕΛ.ΠΕ: Πιθανή η διανομή προμερίσματος στους μετόχους

Τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος στους μετόχους των Ελληνικών Πετρελαίων δεν απέκλεισε η διοίκηση της εταιρίας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής conference call των αναλυτών.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης εμφανίστηκε ακόμη πιο αισιόδοξος για τα οικονομικά αποτελέσματα το επόμενο τρίμηνο, κάνοντας λόγο για «ισχυρό τρίμηνο». Πρόσθεσε δε, πως δεν θα απέκλειε και το ενδεχόμενο διανομής προμερίσματος.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής ενημέρωσης, οι αναλυτές επικέντρωσαν τις ερωτήσεις τους στο θέμα των συναλλαγών των Ελληνικών Πετρελαίων με την ιρανική ΝΙΟC. Η διοίκηση αφενός διαβεβαίωσε ότι οι ποσότητες αντικαταστάθηκαν, ενώ οι προμήθειες, εξαιτίας των κυρώσεων των ΗΠΑ, σταμάτησαν από τον Ιούνιο. Οι αναλυτές ζήτησαν απαντήσεις αναφορικά με το υπόλοιπο της οφειλής των ΕΛ.ΠΕ έναντι της NIOC, με τα στελέχη της ελληνικής εταιρίας να σημειώνουν πως αυτό είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με την οφειλή που υπήρχε, όταν η ιρανική εταιρία επέστρεψε στις αγορές πριν από περίπου δύο χρόνια. Πρόσθεσαν δε χαρακτηριστικά πως ισούται με το φορτίο 2 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου.

Εξάλλου το ενδιαφέρον εστιάστηκε και στο θέμα της πώλησης του ΔΕΣΦΑ και ως προς τις επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του πετρελαϊκού ομίλου. Οι εκτιμήσεις της διοίκησης είναι πως η συναλλαγή θα έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του χρόνου.

Η εξαγορά βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων αρχών που την εξετάζουν, ενώ με την έγκριση θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες της μεταβίβασης των μετοχών αλλά κι εκείνες που αφορούν στη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν τα στελέχη των ΕΛ.ΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v