Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Δυναμικά σε προμήθεια ρεύματος και παραγωγή νέου ναυτιλιακού μαζούτ

Το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου αναμένεται να έχει εγκριθεί η εξαγορά της NRG. Τον Οκτώβριο τα αποτελέσματα μελέτης για τις επενδύσεις ναυτιλιακών καυσίμων με χαμηλότερο θείο. Τι ειπώθηκε στην conference call με τους αναλυτές.

Motor Oil: Δυναμικά σε προμήθεια ρεύματος και παραγωγή νέου ναυτιλιακού μαζούτ

Δύο νέα που θα καθορίσουν τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις αναμένει τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου ο όμιλος της Motor Oil.

Το πρώτο αφορά στην έγκριση της εξαγοράς της εταιρίας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG και το δεύτερο, τις μελέτες για τις αναγκαίες αναβαθμίσεις του διυλιστηρίου της Κορίνθου, προκειμένου να παράγει για τη ναυτιλία το μαζούτ χαμηλότερου θείου, όπως ορίζουν οι σχετικές ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Τα παραπάνω αναδείχθηκαν από την conference call της διοίκησης της Motor Oil με τους οικονομικούς αναλυτές, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζαννετάκης αναφορικά με την απόκτηση της NRG (συμφερόντων Χανδρή) είπε πως βρίσκονται σε αναμονή των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Ο ίδιος φέρεται να εκτίμησε πως Σεπτέμβριο με Οκτώβριο η εταιρία θα είναι έτοιμη να τοποθετηθεί στην αγορά υπό τη σκέπη του ομίλου της Motor Oil. Ο ίδιος σημείωσε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι η NRG θα αποτελέσει το όχημα εισόδου του ομίλου και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ τη χαρακτήρισε μικρή μεν, δυναμική δε.

Ο ενεργειακός όμιλος αναμένει για το ίδιο διάστημα και άλλα επενδυτικά νέα. Η διοίκηση σημείωσε πως έως τον Οκτώβριο θα έχει στη διάθεσή της τη μελέτη που θα περιγράφει τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στα διυλιστήρια των Αγίων Θεοδώρων, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ναυτιλιακών καυσίμων όπως αυτές τις έχει ορίσει η κοινοτική νομοθεσία.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής conference call συμπεριλαμβάνονται και τα στοιχεία για τη μείωση των πωλήσεων της βενζίνης στο σύνολο της αγοράς τον Ιούλιο παρά την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, αλλά και η μεγάλη αύξηση των όγκων προς τη ναυτιλία και την αεροπορία.

Η διοίκηση της Motor Oil απέδωσε τις δύο τελευταίες θετικές εξελίξεις τόσο στην άνοδο των τουριστικών αφίξεων όσο και στο καλύτερο μείγμα του καλαθιού με προϊόντα αργού των διυλιστηρίων, που δίνει τη δυνατότητα στα διυλιστήρια να διαμορφώνουν καλύτερες τιμές πώλησης.  

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v