Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Redex: Ιδρυσε θυγατρικές σε Κύπρο, Βουλγαρία

Στο εξωτερικό επεκτείνει τη δραστηριότητά της η τεχνική εταιρεία του ομίλου Κοπελούζου, που έχει ήδη αναλάβει έργο στη Βουλγαρία και διεκδικεί συμβάσεις στην Κύπρο. Θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ. τα έσοδα του 2018.

Redex: Ιδρυσε θυγατρικές σε Κύπρο, Βουλγαρία

Δύο νέες θυγατρικές, σε Βουλγαρία (όπου ήδη κατασκευάζει ξενοδοχειακό συγκρότημα) και σε Κύπρο (όπου διεκδικεί σημαντικό ιδιωτικό έργο), ίδρυσε η τεχνική εταιρεία Redex του ομίλου Κοπελούζου. Η Redex, η οποία αναμένεται φέτος να παρουσιάσει κύκλο εργασιών άνω των 30 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά από ιδιωτικά έργα, επωφελείται από σημαντικά συμβόλαια που υπέγραψε τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας υπό τον Κων/νο Τερζητάνο, επιχειρεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία σε οικοδομικά έργα υψηλών απαιτήσεων, ώστε να αναλάβει συμβάσεις και στις γειτονικές αγορές. Πέρυσι, τα έσοδα της Redex πλησίασαν τα 28 εκατ. ευρώ ενώ υλοποίησε σημαντικά κτιριακά έργα στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Η θυγατρική του ομίλου Κοπελούζου συμμετέχει, κατά πληροφορίες, αφού η διοίκησή της απέφυγε κάθε σχόλιο, και στο μεγαλύτερο από τα κτιριακά έργα που κατασκευάζονται σήμερα στη χώρα, την ανακαίνιση του συγκροτήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βασιλίσσης Σοφίας. Πρόκειται για έργο ύψους 342,7 εκατ. ευρώ που έχει αναλάβει η γνωστή αμερικανική εταιρεία Caddell Construction Company, η οποία είναι ο σχεδόν μόνιμος εργολάβος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σε ανακαινίσεις/κατασκευές κτιρίων για τις πρεσβείες ανά τον κόσμο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Redex είναι ο συνεργάτης του αμερικανικού ομίλου στην Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστό το ύψος της σύμβασης που υπέγραψε με την Caddell Construction.

Στη διάρκεια του 2018, η εταιρεία είχε ολοκληρώσει σημαντικά έργα στον τουριστικό τομέα, στη λιανική κ.α., όπως οι δύο νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες Santo Maris και Canaves Epitome στην Οία Σαντορίνης και το νέο κατάστημα της Leroy Merlin στο κέντρο της Αθήνας. Στις αρχές της εβδομάδας εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Γηροκομείο στο Ληξούρι Κεφαλονιάς που ανακατασκεύασε η Redex μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2014, που κατέστησε το κτίριο ακατάλληλο προς χρήση. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε 16 μήνες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλα έργα, όπως η επέκταση του Αγγλικού Σχολείου Saint Catherine’s στη Λυκόβρυση, η κατασκευή του νέου κτιρίου γραφείων της Noval του Ομίλου Στασινόπουλου στο Χαλάνδρι, το Μέγαρο Λόγγου στη Θεσσαλονίκη, μια πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδας 400 κλινών στην Κέρκυρα για λογαριασμό Ρώσου επενδυτή, συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στη Μύκονο, ένα Boutique Hotel στην Κεφαλονιά, τα γραφεία της εταιρείας Interbus στο Χαλάνδρι καθώς και η ανακαίνιση του αεροδρομίου Διαγόρας της Ρόδου.

Στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων (facility management) η Redex έχει αναλάβει το σημαντικό συμβόλαιο συντήρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων καθώς και την κατασκευή πολλών καταστημάτων εντός αυτών, ενώ στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των εργοστασίων της Barilla, Knauf, Elval, Isomat, ενώ ξεκίνησε νέα συνεργασία για την υλοποίηση έργου εξοικονόμησης ενέργειας στις μονάδες της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκου.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, στον τομέα του φωτισμού ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της αναβάθμισης με τεχνολογία LED του φωτισμού του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και σύντομα ξεκινάει τη 2η φάση του ως άνω έργου, ενώ εντός του έτους αναμένεται και η έναρξη του έργου αναβάθμισης του τεχνητού φωτισμού της λιμενικής ζώνης του OΛΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v