Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Δεν μας επηρεάζει η δικαστική απόφαση στην Κύπρο

Σαφείς αιχμές για την εταιρία Marafest, που αξιώνει αποζημίωση λόγω του κουρέματος καταθέσεων στην Κύπρο, αφήνει η Marfin. Η εταιρία απέκτησε δικαιώματα επί καταθετικών λογαριασμών της Λαϊκής μετά το κούρεμα, σημειώνει.

MIG: Δεν μας επηρεάζει η δικαστική απόφαση στην Κύπρο

Διευκρινιστική ανακοίνωση για την αξίωση αποζημίωσης στην Κύπρο από την εταιρία Marafast Trading εξέδωσε η Marfin Investment Group

Οπως αναφέρει η εταιρία, «σε συνέχεια σχετικής Ανακοίνωσης της ημερ. 1.10.2018 σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η "MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" ανακοινώνει ότι η αίτηση βάσει της οποίας εκδόθηκε την Παρασκευή 28.9.2018 διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Αμμοχώστου έχει ως αντικείμενο αξίωση αποζημιώσεως λόγω του "κουρέματος" των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες που έλαβε χώρα τον Μάρτιο 2013.

Η αιτήτρια εταιρία φέρεται να μην ήταν αρχικά δικαιούχος, αλλά να απέκτησε δικαιώματα επί καταθετικών λογαριασμών που τηρούνταν στη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου σε χρόνο μεταγενέστερο του κουρέματος.

Παρά το πρώιμο στάδιο της διαδικασίας, η MIG εκτιμά, πέραν του ότι δεν συντρέχει πραγματικός λόγος ευθύνης της για το "κούρεμα" των καταθέσεων, ότι η μονομερής αίτηση της (αγνώστων λοιπών στοιχείων) αιτήτριας "MARAFAST TRADING LIMITED" αποτελεί ανακύκλωση ισχυρισμών από παλαιότερες κυπριακές διαδικασίες και εμφανίζει τεράστια κενά.

Αξιολογώντας τα ανωτέρω, η MIG συνεχίζει τη στρατηγική της όπως ήδη έχει ανακοινώσει, εν αναμονή οριστικών εξελίξεων στις δικαστικές διαδικασίες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v