Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ανάσα από ΕΚ αλλά καθυστέρηση στις προσφορές

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη μη υποβολή δημόσιας πρότασης, οι επενδυτές φέρονται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για τις προτάσεις τους. Τι λένε πηγές του Υπουργείου Ενέργειας.

ΕΛΠΕ: Ανάσα από ΕΚ αλλά καθυστέρηση στις προσφορές

Μπορεί μία από τις σοβαρότερες εκκρεμότητες του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των ΕΛ.ΠΕ να επιλύθηκε, ωστόσο η ημερομηνία κατάθεσης των οικονομικών προτάσεων φαίνεται να μετατίθεται για το διάστημα του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου, πιθανόν και για τον Ιανουάριο του 2019.

Αν και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, αποφάσισε πως δεν απαιτείται η δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της εισηγμένης από την εταιρία που θα αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής, εντούτοις, όπως έκανε χθες γνωστό στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος, οι δεσμευτικές προσφορές για το 50,1% των ΕΛ.ΠΕ ίσως να πέσουν και στις αρχές του 2019.

Όπως διευκρινίζουν στο Euro2day.gr πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «από τη στιγμή που όλες οι παράμετροι του διαγωνισμού μπαίνουν σε μία σειρά, μετά και την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, απαιτείται χρόνος από τους υποψήφιους επενδυτές για την προετοιμασία και την υποβολή των οικονομικών τους προτάσεων».

Χωρίς οι ίδιοι κύκλοι να ξεκαθαρίζουν αν οι Vitol και Glencore ζήτησαν παράταση, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η νέα προθεσμία μετατίθεται από τον Νοέμβριο για τον Δεκέμβριο, ίσως και για το επόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v