Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fourlis: Αίτημα στην Κεφαλαιαγορά για σύσταση AEEΑΠ

Στον φάκελο αίτησης αδειοδότησης συμπεριλαμβάνονται όλα τα υφιστάμενα ακίνητα του Ομίλου, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της ΙΚΕΑ, το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας στο Σχηματάρι, καθώς και τα επενδυτικά ακίνητα στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 176 εκατομμυρίων ευρώ.

Fourlis: Αίτημα στην Κεφαλαιαγορά για σύσταση AEEΑΠ

Η FOURLIS A.E. Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι η υπό σύσταση θυγατρική εταιρεία του Ομίλου TRADE ESTATES υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), σύμφωνα με τον Ν.2778/1999 και τον Ν.4209/2013.

Σκοπός του Ομίλου Fourlis είναι να ιδρύσει μία ΑΕΕΑΠ που θα δραστηριοποιείται αμιγώς σε ποιοτικά ακίνητα λιανικής αγοράς και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου. Θεωρούμε, σημειώνει ο όμιλος, ότι η εξέλιξη του κλάδου Λιανικής σε φυσική και ψηφιακή μορφή παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για την αγορά ακινήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στον φάκελο αίτησης αδειοδότησης ΑΕΕΑΠ συμπεριλαμβάνονται όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του Ομίλου, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της Λιανικής Οικιακού Εξοπλισμού (ΙΚΕΑ), το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας στο Σχηματάρι, καθώς και τα επενδυτικά ακίνητα λιανικής του Ομίλου στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 176 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ θα αναπτυχθεί δυναμικά με την απόκτηση νέων ακινήτων και εκτός Ομίλου Fοurlis, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο ένα μείγμα ακινήτων λιανικής υψηλής ποιότητας.

Με την ανωτέρω κίνηση, η Fοurlis A.E. Συμμετοχών αποσκοπεί σε περαιτέρω μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v