Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Interamerican με την «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε Φούρνους, Λειψούς για την υγεία παιδιών

Η «Βασική Υποστήριξη Ζωής» περιελάμβανε εκπαίδευση σε γνώσεις και ανάπτυξη δεξιοτήτων για την πρόληψη και θεραπεία της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής σε παιδιά 7-12 ετών.

Η Interamerican με την «Ανοιχτή Αγκαλιά» σε Φούρνους, Λειψούς για την υγεία παιδιών

Η INTERAMERICAN, σε σύμπραξη με κοινωνικούς φορείς και Μ.Κ.Ο. συνεχίζει την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για καλύτερη υγεία, έχοντας υιοθετήσει κατά προτεραιότητα τον σχετικό με την υγεία στόχο από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., σε συνάφεια και με την επιχειρησιακή δραστηριότητά της στον τομέα ασφάλισης και υπηρεσιών υγείας.

Η εταιρεία βρέθηκε και φέτος σε δυσπρόσιτα νησιά, με τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βασική Υποστήριξη της Ζωής» (BLS), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα BLS, που εντάσσεται στην ευρύτερη εκστρατεία προληπτικής ιατρικής του οργανισμού και χορηγεί η INTERAMERICAN, αναπτύχθηκε στα νησιά Φούρνοι και Λειψοί του Ανατολικού Αιγαίου, όπου η απόσταση από υπηρεσίες υγείας και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης έχουν αναγάγει τη φροντίδα της υγείας σε επιτακτική ανάγκη των τοπικών κοινωνιών.

Πρακτικά, η «Βασική Υποστήριξη Ζωής» περιελάμβανε εκπαίδευση σε γνώσεις και ανάπτυξη δεξιοτήτων για την πρόληψη και θεραπεία της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής σε παιδιά 7-12 ετών και ακόμη, εκπαίδευση σε εφαρμογή στρατηγικών για την αρχική αντιμετώπιση καταστάσεων που απειλούν τη ζωή τους ή τραυματισμών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπληρωνόταν από ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Και φέτος, η επιτυχία της εκστρατείας βασίστηκε στη συνεισφορά ομάδας 30 εθελοντών - ιατρών επτά ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και στη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού που διέθεσε πλοίο για τις μετακινήσεις της ομάδας.

H INTERAMERICAN υποστηρίζει τις εκστρατείες πρόληψης και το έργο των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» επί 20 και πλέον χρόνια. Η εταιρεία παρέχει χορηγικά και την ασφάλιση των οχημάτων του οργανισμού.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1993 από ομάδα εθελοντριών, είχε ως αρχικό στόχο τη συνδρομή στην περίθαλψη παιδιών που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις σε δημόσια νοσοκομεία. Σήμερα, ο στόχος της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης, με έμφαση στην πρόληψη, την εκπαίδευση και την κοινωνική προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v