Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνουν εταίρους οι μνηστήρες των ΕΛΠΕ

Τέλος Ιανουαρίου ο νέος στόχος για τις δεσμευτικές προσφορές. Οι υποψήφιοι επενδυτές συζητούν με άλλες εταιρίες για τη διαμόρφωση κοινοπρακτικών σχημάτων. Το αγκάθι με τη «Holding Υδρογονανθράκων» και την απαίτηση του δημοσίου.

Ψάχνουν εταίρους οι μνηστήρες των ΕΛΠΕ

Σε συζητήσεις και με άλλες εταιρίες φέρονται να βρίσκονται οι δύο διεκδικητές των Ελληνικών Πετρελαίων, η Glencore και η Vitol.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι εταιρίες-κολοσσοί αναζητούν εταίρους για τη συμμετοχή τους στη φάση των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 50,1% των ΕΛ.ΠΕ. Πηγές δεν αποκλείουν οι συζητήσεις να γίνονται με funds, με σκοπό την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υποβολή οικονομικών προσφορών και σε αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής πετρελαϊκής εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος στόχος που έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ για τη διενέργεια του διαγωνισμού, δηλαδή για την κατάθεση των δεσμευτικών προτάσεων, είναι το τέλος Ιανουαρίου. Κι αυτό καθώς, όπως έγραψε προχθές το Euro2day.gr, το ελληνικό δημόσιο έχει ζητήσει την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του στην Εταιρία Συμμετοχών Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων από το 25% που είχε αρχικώς συμφωνήσει με τον έτερο μέτοχο-πωλητή όμιλο Λάτση, στο 51%.

Η κίνηση αυτή έχει τεθεί υπόψη των υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι φέρονται να έχουν αιφνιδιαστεί. Χωρίς το εμπόδιο αυτό να μοιάζει απροσπέλαστο, η ουσία είναι πως η διαγωνιστική διαδικασία των ΕΛ.ΠΕ πάει πιο πέρα χρονικά. Κάτι που επισήμανε και η χθεσινή έκθεση της Κομισιόν για την εποπτεία της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v