Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποζημίωση από τη Folli Follie ζητά το Υπερταμείο

Η ΕΕΣΥΠ, ως κάτοχος του 0,96% των μετοχών της εισηγμένης, ζητά από το δικαστήριο να επιδικάσει αποζημίωση υπέρ της από τα μέλη του ΔΣ και την Επιτροπή Ελέγχου της Folli. Αρχές του 2019 η εκδίκαση.

Αποζημίωση από τη Folli Follie ζητά το Υπερταμείο

Προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Folli Follie, εξέδωσε σήμερα το Πρωτοδικείο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας A.E. (υπερταμείο).

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΕΣΥΠ έχει προσδιοριστεί να δικαστεί στις αρχές του νέου έτους, ενώ εκκρεμεί ήδη και αγωγή της ΕΕΣΥΠ κατά των ανωτέρω προσώπων.

Μέσω των δικαστικών ενεργειών, η διοίκηση της ΕΕΣΥΠ ζητεί από το δικαστήριο να καταδικάσει τα παραπάνω πρόσωπα να της καταβάλουν αποζημίωση, διότι μέσω των πράξεων και των παραλείψεων τους ως προς τη σύνταξη και την ορθότητα των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας εξανέμισαν ουσιαστικά την αξία της μετοχής ζημιώνοντας την περιουσία της ΕΕΣΥΠ και κατ΄ επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι στην ΕΕΣΥΠ ανήκει από 1η Ιανουαρίου 2018 το 0,96% των μετοχών της Folli – Follie, το οποίο ανήκε μέχρι πρότινος στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v