Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάμιαν Κόουπ: «Στο τρίτο τρίμηνο επιβεβαιώθηκε η σταθερή πρόοδος του ΟΠΑΠ»

Ένα ακόμη βήμα προόδου προς την υλοποίηση του "Οράματος 2020" ήταν το τρίτο τρίμηνο για τον ΟΠΑΠ, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάμιαν Κόουπ στην τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εννεάμηνου.

Ντάμιαν Κόουπ: «Στο τρίτο τρίμηνο επιβεβαιώθηκε η σταθερή πρόοδος του ΟΠΑΠ»

Προχωρά το σχέδιο "Οραμα 2020" για την ανάπτυξη του ΟΠΑΠ τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Ντ. Κόουπ. Σε σχέση με τις στρατηγικές προτεραιότητες του OΠΑΠ, ο κύριος Κόουπ στάθηκε στην επένδυση της εταιρείας στο δίκτυο των καταστημάτων, τις online δραστηριότητες, την αυξανόμενη συνεισφορά των παιγνιομηχανημάτων (VLTs), καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας με νέα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού και αριθμοπαιγνίων.

Για το εννεάμηνο του 2018, ο OΠΑΠ σημείωσε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 1.106,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,8% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 9,4% και διαμορφώθηκαν στα 244,6 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη του εννεάμηνου ανήλθαν σε 105,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12,8%.

«Καθώς πλησιάζουμε το τέλος του έτους, την περίοδο με την υψηλότερη εμπορική κίνηση, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανταποκριθούμε, τόσο στις δικές μας προσδοκίες, όσο και στη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία μας να καθιερώσουμε τον OΠΑΠ ως μια εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκόσμιου επιπέδου. Ταυτόχρονα, οριστικοποιούμε τα αναπτυξιακά μας σχέδια ενόψει ενός απαιτητικού 2019», σχολίασε ο κύριος Κόουπ.

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου

Η επένδυση του OΠΑΠ στο δίκτυο των πρακτορείων του συνεχίζεται και έχει ήδη σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Σήμερα, έχουν ανοίξει 420 νέα πρακτορεία OΠΑΠ και στόχος της εταιρείας είναι τα νέα καταστήματα να ανέλθουν σε 450-500 έως το τέλος του έτους. Επιπλέον, ο κύριος Κόουπ αναφέρθηκε στο άνοιγμα του πρότυπου καταστήματος της εταιρείας, το οποίο, όπως είπε, αναβαθμίζει την παικτική εμπειρία και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον συνολικό εκσυγχρονισμό των πρακτορείων OΠΑΠ στο μέλλον.

Ο OΠΑΠ έχει ήδη προχωρήσει στην παρουσίαση του νέου Pamestoixima.gr, το οποίο προσφέρει ιδιαίτερα βελτιωμένες και ανταγωνιστικές αποδόσεις. 

Σταθερή ανάπτυξη για τα VLTs 

Η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs εξελίσσεται σταθερά. Σήμερα, έχουν τεθεί σε λειτουργία 17.400 παιγνιομηχανήματα σε αποκλειστικά καταστήματα και πρακτορεία OΠΑΠ. Στόχος της εταιρείας είναι να έχουν εγκατασταθεί περίπου 19.000 VLTs έως το τέλος του έτους. Επιπλέον, η εταιρεία συνεχίζει το σχεδιασμό της για προϊοντικές βελτιώσεις.

Ο κύριος Κόουπ αναφέρθηκε στα νέα παιχνίδια ΚΙΝΟ Μονά-Ζυγά και Στήλες και Virtual Sports Πρωτάθλημα, που διατίθενται στα πρακτορεία. Όπως σημείωσε, τα νέα προϊόντα ενισχύουν το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, έχουν τύχει θερμής υποδοχής στις πρώτες ημέρες της διάθεσης τους και αποτελούν ελκυστικές επιλογές για τους πελάτες των πρακτορείων OΠΑΠ. Επίσης, αναφορικά με την ανάπτυξη των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), αυτή προχωρά βάσει του σχεδιασμού, με περισσότερες από 4.000 να έχουν εγκατασταθεί μέχρι τώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v