Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ΑΝΕΚ LINES η Ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία στην Κρήτη»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, με στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τα ζητήματα της σύγχρονης ναυτιλίας και περιελάμβανε δύο θεματικούς άξονες.

Στην ΑΝΕΚ LINES η Ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία στην Κρήτη»

Στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES η νέα γενιά των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού «ταξίδεψε» για δεύτερη χρονιά στην γνώση της ναυτιλίας στο πλαίσιο της ημερίδας «Επιλέγω Ναυτιλία» που διοργάνωσε το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά» και η εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Isalos.Net».

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, με στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τα ζητήματα της σύγχρονης ναυτιλίας περιελάμβανε δύο θεματικούς άξονες:

-Το πρώτο μπάρκο: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φερέλπιδες αξιωματικοί Ε.Ν. και
-Ο αξιωματικός του μέλλοντος: Οι αυριανές προκλήσεις της γέφυρας και του μηχανοστασίου

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανεβάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: « Όλοι εμείς στην ΑΝΕΚ LΙΝES είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμβάλλουμε στην πράξη στην επίτευξη παραγωγικού διαλόγου για θέματα που αφορούν στη Ναυτιλία του τόπου μας και θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον στον κλάδο. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Κρήτη μας, αναδεικνύοντας τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, που στηρίζονται στο μεράκι των ανθρώπων της και στην τοπική παράδοση και κληρονομιά».

Κατά την διάρκεια της ημερίδας συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων:

-Το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι ενός δόκιμου, τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή των δοκίμων από μια ναυτιλιακή εταιρεία, καθώς και το τι θα πρέπει να γνωρίζει ένας νέος σχετικά με την ασφάλιση του και την υγειονομική του περίθαλψη.

-Παράλληλα, αναλύθηκαν οι προκλήσεις της γέφυρας και του μηχανοστασίου, η εξέλιξη της τεχνολογίας και το πόσο μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα του ναυτικού πάνω στο πλοίο. Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα μεγαλύτερης εξειδίκευσης- εκπαίδευσης των ναυτικών και αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σταδιοδρομίας σε πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία.

Ακολούθησε συνομιλία μεταξύ των σπουδαστών με στελέχη κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων που παρευρέθησαν, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v