Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλάζει χέρια η Famar με αναδιάρθρωση χρέους

Συμφωνήθηκε η αναδιάρθρωση των χρεών της εταιρείας, ύψους 174 εκατ. ευρώ. Θα δοθεί χρηματοδότηση 57,6 εκατ. ευρώ από την KKR μέσω της Pillarstone για το αναπτυξιακό σχέδιο και κεφάλαιο κίνησης.

Αλλάζει χέρια η Famar με αναδιάρθρωση χρέους

Ο όμιλος Famar ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, ανακεφαλαιοποίησης και ενδυνάμωσης της κεφαλαιακής του δομής. 

«Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, προβλέπεται η μείωση των υπαρχόντων οικονομικών υποχρεώσεων της Famar από 234 εκατ. ευρώ σε 118 εκατ. ευρώ και η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής κατά έξι χρόνια. Επιπλέον η Pillarstone δεσμεύεται για την παροχή νέων κεφαλαίων της τάξεως των 57.6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του μακροχρόνιου αναπτυξιακού πλάνου της Famar και την εξυπηρέτηση των αναγκών της εταιρείας για κεφάλαιο κίνησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης οδηγεί στην αλλαγή ελέγχου του ομίλου Famar, καθώς οι ελληνικές τράπεζες θα αντικατασταθούν ως μέτοχοι από μια θυγατρική εταιρεία της Pillarstone Europe LLP.

«Μια νέα επένδυση περίπου 58 εκατ. ευρώ στη Famar θα γίνει από την KKR μέσω της Pillarstone», δήλωσε ο CEO John Davison στο Reuters. «Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στηρίζουν την Pillarstone στην αναδιάρθρωση της εταιρείας και την αντιστροφή της πορείας», είπε.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Pillarstone θα γίνει βασικός μέτοχος της Famar και οι ελληνικές τράπεζες θα διατηρήσουν το 39%, για να επωφεληθούν από τη δυνητική μελλοντική ανάπτυξη, σημειώνει ο J. Davison. «Στην Ελλάδα, η Notos Com και η Famar ήταν στο επίκεντρο της προσοχής μας. Εγινε πολλή δουλειά τους τελευταίους 18 μήνες, με νέο μάνατζμεντ και νέο σχέδιο για τη Famar», συμπληρώνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v