Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Grivalia: Απέκτησε το 49% της Value Tουριστική

Στο 1,81 εκατ. ευρώ το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών της εταιρίας που είχε πλειοδοτήσει στη διαδικασία εκποίησης του κτιρίου της Ελευθεροτυπίας.

Grivalia: Απέκτησε το 49% της Value Tουριστική

Η GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ ανακοινώνει πως ολοκλήρωσε την απόκτηση του 49% των μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία «VALUE ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε».

Υπενθυμίζεται ότι η Εταιρεία έχει πλειοδοτήσει στη δημόσια διαδικασία εκποίησης του κτιρίου της Ελευθεροτυπίας. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Value Τουριστική έχει πλειοδοτήσει στην εκποίηση του αυτοτελούς κτιρίου γραφείων, συνολικής επιφάνειας 14.427 τ.μ., στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος στο Νέο Κόσμο, το οποίο ανήκε στην εταιρεία «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» μέχρι την πτώχευσή της.

Οπως αναφέρει η Grivalia, η Value Τουριστική θα αποτελέσει κοινοπραξία (joint venture) με τη συμμετοχή της Grivalia στο μετοχικό της κεφάλαιο, με σκοπό την ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου και την αναβάθμισή του ως σύγχρονου επαγγελματικού ακίνητου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της Εταιρείας κατά την αμέσως προηγούμενη ημερομηνία από αυτή της συναλλαγής, το τίμημα που καταβλήθηκε για την απόκτηση του 49% των μετοχών ανήλθε σε 1,813 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο που στέγαζε την Ελευθεροτυπία αποκτήθηκε στην τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, δηλαδή τα 10,89 εκατ. ευρώ, από τη Value Τουριστική ΑΕ που σήμερα ελέγχεται κατά 100% από την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Dimand.

Η τελευταία είχε προχωρήσει ήδη σε υπογραφή προσυμφώνου, προκειμένου η Grivalia ΑΕΕΑΠ να αποκτήσει μετοχές της Value Τουριστική AE, ενώ στο σχήμα, κατά πληροφορίες του Euro2day.gr, θα συμμετάσχει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), που συνεργάζεται στενά με την Dimand σε σειρά επενδύσεων στο real estate.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v