Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Στον «αέρα» τα μεγέθη και της μητρικής εταιρείας

«Κόλλημα» στην ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του ισολογισμού αντιμετωπίζει η PwC. Η εξέλιξη αυτή εμποδίζει πρακτικά την οποιαδήποτε προώθηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρίας. Η φρούδα υπόσχεση για νέο Term Sheet και η αναμονή των ομολογιούχων.

Folli Follie: Στον «αέρα» τα μεγέθη και της μητρικής εταιρείας

«Τρύπα» στα μεγέθη και της μητρικής Folli Follie φέρεται να ανακαλύπτουν οι έλεγχοι της PwC, με αποτέλεσμα ο ελεγκτικός οίκος να κωλύεται να ολοκληρώσει την αναθεώρηση των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2017.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr κατά την προβλεπόμενη ελεγκτική διαδικασία υπάρχουν σειρά «ασυμφωνιών» στα μεγέθη της μητρικής που εμποδίζουν τον εγνωσμένου κύρους ελεγκτικό οίκο να προχωρήσει στην έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου. Η εξέλιξη αυτή εμποδίζει πρακτικά την οποιαδήποτε προώθηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρίας (καθώς ο αναθεωρημένος ισολογισμός θεωρείται απαραίτητος για την υποβολή νέου αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ του πτωχευτικού).

Πέρα από το τυπικό της διαδικασίας, ωστόσο, η νέα ανατροπή υποδεικνύει ότι η Folli Follie -ακόμη και το έως σήμερα θεωρητικώς υγιές κομμάτι της- αποτελεί «ένα πουκάμισο αδειανό»… Η συγκεκριμένη εξέλιξη σε συνδυασμό με το γεγονός του ότι οι ομολογιούχοι πιστωτές της εταιρίας, εξακολουθούν να κινούνται στα «τυφλά» αναμένοντας συγκεκριμένα στοιχεία από την Deloitte και τους νομικούς εκπροσώπους της FF, προοιωνίζεται βάσιμα την κατάρρευση της πιθανότητας διάσωσης της εταιρίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2ay.gr, οι ομολογιούχοι έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα ελάμβαναν νέο Term Sheet, το οποίο ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι άφαντο.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γ.Σ. των μετόχων της Folli Follie στις 21 Δεκεμβρίου ο διεθνής ελεγκτικός οίκος PwC διορίσθηκε κατά πλειοψηφία να διενεργήσει τον σχετικό έλεγχο αναμόρφωσης για τη χρήση του 2017, υπολογίζοντας να παραδώσει ισολογισμό έως τα μέσα Ιανουαρίου. Στελέχη της μεταβατικής διοίκησης της FF, στις 22 Ιανουαρίου, όπως έγραψε και η στήλη Χαμαιλέων, ενημέρωναν ότι ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί κατά τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αδυναμία ολοκλήρωσης ελέγχου είχε δηλώσει νωρίτερα και ο ελεγκτικός οίκος Ernst&Young, ο οποίος παραιτήθηκε λίγο μετά την προσκόμιση του πορίσματος της Alvarez&Marsal για την κινεζική θυγατρική του ομίλου, η οποία φερόταν να κουβαλά όλες τις αμαρτίες της FFG.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πόρισμα που εκμηδένισε την εν λόγω θυγατρική δεν επεκτάθηκε σε άλλες θυγατρικές, ούτε σε συνδεδεμένες εταιρίες-δορυφόρους της FFG, περιορίζοντας τη δυνατότητα εξακρίβωσης της διαδρομής των κεφαλαίων που διακινούνται διαχρονικά από τους μετόχους και τα στελέχη της…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v