Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Trastor: Μια ανάσα από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Grupo Dolphin

Στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων για την απόκτηση τεσσάρων ακινήτων από τον αργεντίνικο όμιλο Grupo Dolphin, που αποχωρήσει με μεγάλα κέρδη από την ελληνική αγορά real estate, βρίσκεται η Trastor ΑΕΕΑΠ.

Trastor: Μια ανάσα από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Grupo Dolphin

Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων του αργεντινού ομίλου Grupo Dolphin, που φεύγει από την ελληνική αγορά real estate έχοντας εξασφαλίσει πολύ μεγάλες αποδόσεις καθώς επένδυσε το 2013, βρίσκεται η Trastor ΑΕΕΑΠ.

Ο όμιλος του Μάρκος Μαρσέλο Μιντλίν, ενός από τους κυρίαρχους «παίκτες» στην αγορά ενέργειας της Αργεντινής, είχε επενδύσει στην Ελλάδα το 2013 αποκτώντας έναντι 10,3 εκατ. ευρώ το κτίριο γραφείων στην Βασιλίσσης Σοφίας που στέγαζε την γαλλική BNP Paribas. Μετά την αποχώρηση του γαλλικού ομίλου, το κτίριο μίσθωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Στο χαρτοφυλάκιο τεσσάρων ακινήτων του Grupo Dolphin περιλαμβάνεται και το κτίριο γραφείων της τεχνικής εταιρείας Παντεχνική (στη Νέα Κηφισιά) η οποία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εντάχθηκε στον όμιλο Ελλάκτωρ, καθώς και δύο άλλα ακίνητα σε Αργυρούπολη και Μαρούσι.

Το τίμημα που θα κληθεί να καταβάλλει η Trastor αν έχουν αίσιο τέλος οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις δεν είναι γνωστό, αλλά στην αγορά ακινήτων υπολογίζουν πως η αξία του χαρτοφυλακίου της Grupo Dolphin κινείται κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Οι Αργεντίνοι είχαν ως στόχο να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πώλησης του χαρτοφυλακίου τους μέχρι τα τέλη του 2018 καθώς εξασφαλίζουν πολύ μεγάλες αποδόσεις. 

Τις τελευταίες εβδομάδες η διοίκηση της Trastor έχει ανακοινώσει σειρά αγορών ακινήτων. Προ ημερών προχώρησε στην απόκτηση ενός εμπορικού καταστήματος στο πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας έναντι 6 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται στο πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου, στον αριθμό 24, και έχει συνολική επιφάνεια 227,15 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.).

Επίσης ολοκλήρωσε τη διαδικασία απόκτησης οριζόντιας ιδιοκτησίας στο διατηρητέο κτίριο στην οδό Φιλελλήνων & Οθωνος στην Πλατεία Συντάγματος, του οποίου είναι ήδη ιδιοκτήτρια του 3ου, 4ου και 5ου ορόφου. Στα μέσα Δεκεμβρίου είχε συμφωνήσει για την αγορά εμπορικού καταστήματος στο κέντρο της Κηφισιάς, επί της οδού Παναγίτσας 6, έναντι 1,07 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v