Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή Πίστη: Στόχος η νέα αύξηση της παραγωγής

Έτος νέας διεύρυνσης μεριδίου αγοράς το 2018 για την Ευρωπαϊκή Πίστη. Οι φετινοί στόχοι και οι κατηγορίες προϊόντων στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα. Η συντηρητική πολιτική στον κλάδο αυτοκινήτου και το αμυντικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Στόχος η νέα αύξηση της παραγωγής

Σαφώς ικανοποιητική ήταν η πορεία της Ευρωπαϊκής Πίστης το 2018, καθώς η εισηγμένη εταιρεία κατάφερε να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της ανεβάζοντας το ύψος της παραγωγής λίγο κάτω από τον αρχικό στόχο του +5% (σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η εγχώρια παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε το 2018 κατά 1,8%).

Η ανοδική πορεία της Ευρωπαϊκής Πίστης το 2018 στηρίχτηκε από το σύνολο των δικτύων διανομής και έλαβε χώρα παρά τη συντηρητική πολιτική που ακολούθησε η εταιρεία στον κλάδο αυτοκινήτου (αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες προχώρησαν πέρυσι σε μειώσεις τιμολογίων, με αποτέλεσμα αρκετοί παράγοντες του κλάδου να μιλήσουν ακόμη και για πτωχευτικά τιμολόγια).

Αντίθετα, ο κλάδος ζωής και οι λοιπές γενικές ασφαλίσεις ήταν οι δραστηριότητες που «σήκωσαν στην πλάτη τους» την περυσινή αύξηση της παραγωγής της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φετινός στόχος της εισηγμένης εταιρείας προβλέπει αύξηση παραγωγής κατά ποσοστό υψηλότερο του 5% (εκ νέου πάνω από την προβλεπόμενη πορεία του κλάδου) με πρωταγωνιστές τον κλάδο ζωής και τις ομαδικές ασφαλίσεις.

Επιπλέον, η εταιρεία θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα συμβόλαια υγείας και μάλιστα αναμένεται σύντομα το δυναμικό λανσάρισμα νέων σχετικών προϊόντων. Η ακολουθούμενη πολιτική στον κλάδο αυτοκινήτου θα εξακολουθήσει να είναι συντηρητική.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη συνεχίζει να υπερκαλύπτει με άνεση τους απαιτούμενους εκ του θεσμικού πλαισίου ελάχιστους δείκτες φερεγγυότητας (Solvency II), διαθέτοντας μάλιστα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό είναι τοποθετημένο σε τίτλους πολύ υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας.

Τέλος, η διοίκηση της εταιρείας έχει δηλώσει πως δεν θα επιδείξει ενδιαφέρον προκειμένου να εξαγοράσει άλλες εταιρείες, ωστόσο είναι ανοιχτή σε ενδεχόμενες προσκτήσεις ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v