Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Στόχος το 1 δισ. ευρώ EBITDA για το 2020

Το στρατηγικό σχέδιο του ομίλου για EBITDA άνω του 1 δισ. ευρώ από το 2020. Επενδύσεις 200 με 250 εκατ. ευρώ στις ΑΠΕ την επόμενη πενταετία. Τι ειπώθηκε στην conference call με τους αναλυτές.

ΕΛΠΕ: Στόχος το 1 δισ. ευρώ EBITDA για το 2020

Με πρωτοβουλίες τόσο σε δραστηριότητες εκτός εκείνης της αγοράς υγρών καυσίμων, όπως οι ΑΠΕ, όσο και με παρεμβάσεις για τον ψηφιακό και ενεργειακό σχηματισμό, ο όμιλος των ΕΛ.ΠΕ στοχεύει στην αύξηση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων στο 1 δισ. ευρώ από το 2020 και μετά.

Στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης της διοίκησης του ομίλου με τους αναλυτές, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων, έγινε γνωστό ότι ο όμιλος προχωρά σε κινήσεις για τη διαμόρφωση μίας βάσης EBITDA 1 δισ. ευρώ από το επόμενο έτος κι έπειτα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, σύμφωνα με όσα φέρεται να έκανε γνωστά η διοίκηση του ομίλου, απαιτούνται παρεμβάσεις ώστε η εταιρεία να συνεχίσει τη διείσδυσή της στον κλάδο των ΑΠΕ. Κι ενώ για την εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία περαιτέρω ιδιωτικοποίηση με τις δεσμευτικές προσφορές να αναμένονται για τον Μάρτιο, η ηγεσία συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρησιακό της σχέδιο. Έτσι, στην επόμενη πενταετία, το πλάνο της είναι να επενδύσει περί τα 200 με 250 εκατ. ευρώ, για να φτάσει το χαρτοφυλάκιό της των ΑΠΕ στα 300 Μεγαβάτ.

Επιπλέον τα ΕΛ.ΠΕ προσδοκούν οφέλη και από την παραγωγή ναυτιλιακών καυσίμων με χαμηλότερο θείο, όπως ορίζει ο κανονισμός του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ) για το 2020. Μάλιστα η εταιρεία αναμένεται να διαθέτει περί το 1 εκατ. τόνους από το διυλιστήριο του Ασπροπύργου.

Η εταιρεία προχωρά στον ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό, ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της αλλά και να κερδίσει περί τα 2 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v