Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ για το ομόλογο της Aegean

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση του εταιρικού ομολόγου της εταιρείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτόκιο θα κινηθεί στη ζώνη 3,5-3,6%, δηλαδή στο κάτω εύρος της απόδοσης που είχε οριστεί.

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ για το ομόλογο της Aegean

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του επενδυτικού κοινού στη Δημόσια Προσφορά του επταετούς εταιρικού ομολόγου της Aegean, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι. Πηγές με γνώση της υπόθεσης σημειώνουν ότι προσφέρθηκαν πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η υπερκάλυψη είναι υπερδιπλάσια του ποσού που θα αντληθεί (μέγιστο 200 εκατ. ευρώ). Κατά πληροφορίες, σημαντική ήταν και η συμμετοχή του επενδυτικού κοινού.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αργότερα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντέλει το επιτόκιο θα κινηθεί στη ζώνη 3,5-3,6%.

Υπενθυμίζεται ότι το εύρος απόδοσης που είχε δώσει η εταιρεία ήταν 3,50%-3,90%. Αυτό μπορεί να ισούται με την τελική απόδοση ή να υπολείπεται αυτής, έως 25 μονάδες βάσης.

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το επιτόκιο και την τιμή διάθεσης που εξάγουν την τελική απόδοση. Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση, το επιτόκιο και η τιμή διάθεσης περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από τους ειδικούς επενδυτές, το πλήθος και το είδος των ειδικών επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους ιδιώτες επενδυτές (στον βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%) και το κόστος εξυπηρέτησης της Έκδοσης, που προτίθεται να αναλάβει η Εκδότρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v