Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στα 11 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η HSBC

Ο ΟΠΑΠ θα επωφεληθεί από την ταχεία ανάπτυξη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου, επισημαίνουν οι αναλυτές της HSBC. Οι μεγάλοι ρυθμοί ανόδου του Διαδικτυακού Στοιχήματος και τα οφέλη του οργανισμού από την εξαγορά Stoiximan.

ΟΠΑΠ: Στα 11 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η HSBC

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, από τα 10 στα 11 ευρώ, προχωρά η HSBC, με επίκεντρο τη στρατηγική του οργανισμού στον τομέα του διαδικτυακού στοιχήματος. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση του διεθνούς οίκου «Greece Consumers», με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, ο ΟΠAΠ θα κατέχει ποσοστό ελέγχου περί το 69% στις δραστηριότητες του ομίλου Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο όμιλος Stoiximan κατείχε το 2017 μερίδιο περίπου 49% στην ελληνική αγορά διαδικτυακού στοιχήματος, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία. Το 2017, η αγορά διαδικτυακού στοιχήματος είχε μερίδιο περί το 18% της συνολικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών με βάση τα μικτά κέρδη (Gross Gaming Revenue - GGR) έναντι μόλις 8% το 2015.

Στην έκθεση επισημαίνεται πως η Stoiximan είχε ανάπτυξη περί το 30% στο 11μηνο του 2018, με αποτέλεσμα, με βάση τους αναλυτές της HSBC, το μερίδιο της διαδικτυακής αγοράς στο σύνολο του GGR της ελληνικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών να έχει αυξηθεί πλέον στο 23% για το σύνολο της περυσινής χρονιάς. Πρόκειται για μερίδιο που ενώ φαίνεται να είναι κοντά στο αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, βρίσκεται μακριά από το αντίστοιχο της βρετανικής αγοράς, που θεωρείται πως οδηγεί τις εξελίξεις στα τυχερά παιχνίδια. Στη Βρετανία, σύμφωνα με την HSBC, η αγορά διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών αποτελεί το 41% της συνολικής αγοράς τυχερών παιγνίων, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου θα συνεχίσει να κινείται έντονα ανοδικά εξαιτίας της χαμηλής βάσης πελατών, νέων ρυθμίσεων που θα στηρίξουν την ανάπτυξη των σχετικών καναλιών και εξαιτίας της στήριξης που απολαμβάνει πλέον και από τον ΟΠAΠ, ο οποίος διατηρεί τεράστια πελατειακή βάση. Εκτός από την εξαγορά της Stoiximan, η διοίκηση του ΟΠAΠ επενδύει και στην επέκταση στον διαδικτυακό στοιχηματισμό μέσω της οργανικής ανάπτυξης.

Οι αναλυτές της HSBC προβλέπουν πως η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών θα αναπτυχθεί με ρυθμό περί το 2% ετησίως για την επόμενη πενταετία. Προβλέπουν, επίσης, πως η αγορά διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών θα προσεγγίσει το 35% της συνολικής αγοράς μέχρι το 2023, με ετήσιο ρυθμό ανόδου περί το 11% για την επόμενη πενταετία. Γι’ αυτό και θεωρούν σωστή κίνηση το γεγονός πως ο ΟΠAΠ επενδύει στη συγκεκριμένη αγορά, ενώ προβλέπουν πως τα περιθώρια κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ΟΠAΠ στο Διαδίκτυο θα αυξηθούν μετά το 2020. Τέλος, ειδική αναφορά γίνεται στην προσπάθεια περιορισμού του κόστους, που θεωρείται πως αποδίδει, καθώς και στο γεγονός πως ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες το επενδυτικό σχέδιο στον τομέα της τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠAΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v