Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΜΗΕ: Είσοδος στην αγορά τηλεπικοινωνιών μέσω της Grid Telecom

Το δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ, το οποίο θα επεκταθεί σημαντικά με τις νέες διασυνδέσεις που προγραμματίζονται για Κρήτη, Ρόδο και Βόρειο Αιγαίο, παραμένει τους τελευταίους μήνες αναξιοποίητο.

ΑΔΜΗΕ: Είσοδος στην αγορά τηλεπικοινωνιών μέσω της Grid Telecom

Την είσοδο του ΑΔΜΗΕ στη χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών μέσω της νέας του θυγατρικής Grid Telecom ανακοίνωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μ. Μανουσάκης (φωτ.).

Κατά τη διάρκεια ομιλίας σε ενεργειακό συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» ο κ. Μανουσάκης υποστήριξε πως η Grid Telecom «εκμεταλλευόμενη το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ θα διαθέσει μισθωμένες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων σε εγχώριους και διεθνείς παρόχους».

Ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει ήδη δίκτυο οπτικών ινών μήκους 2.500 χλμ, «το οποίο επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι νησιωτικές διασυνδέσεις εμπεριέχουν οπτικές ίνες, ενώ και το οπτικό δίκτυο επίσης επεκτείνεται.

Το δίκτυο αναπτύσσεται στους πυλώνες υψηλής τάσης που διασχίζουν τη χώρα μας από άκρη σε άκρη και παρέχει εναλλακτικές οδεύσεις, εξασφαλίζοντας μεγάλη διαθεσιμότητα υπηρεσιών».

Κατά τον κ. Μανουσάκη, «με όχημα την GRID Telecom, o ΑΔΜΗΕ συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας που αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της Πολιτείας. Η χώρα θα μπορέσει να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από την διεθνή κίνηση δεδομένων και να καταστεί σημαντικότερος από ότι είναι ήδη σήμερα διεθνής τηλεπικοινωνιακός κόμβος».

Το δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ, το οποίο θα επεκταθεί σημαντικά με τις νέες διασυνδέσεις που προγραμματίζονται για Κρήτη, Ρόδο και Βόρειο Αιγαίο, παραμένει τους τελευταίους μήνες αναξιοποίητο καθώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει τα τελευταία χρόνια με εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου του 2017 ο ΑΔΜΗΕ είχε έσοδα 1.400.000 ευρώ από το ενοίκιο του δικτύου οπτικών ινών, αλλά από τότε απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v