Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Σήμερα αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμμετοχή των Glencore - Carlyle και Vitol - Sonatrach. Ποια είναι τα επόμενα στάδια της αξιολόγησης των τεχνικών και οικονομικών προσφορών.

ΕΛΠΕ: Σήμερα αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές

«D-Day» η σημερινή μέρα για τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων καθώς μετά τις 5:00 το απόγευμα θα γίνει γνωστό αν υποβλήθηκαν ή όχι δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 50,1% των μετοχών της εισηγμένης.

Τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, λένε πηγές, ως προς τη συμμετοχή ή μη των κοινοπρακτικών σχημάτων που διεκδικούν την πλειοψηφία των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ. «Πενήντα - πενήντα» είναι επίσης και οι πιθανότητες της υποβολής πρότασης μόνο ενός εκ των δύο «μνηστήρων».

Η μέρα, λοιπόν, θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον του ελληνικού πετρελαϊκού ομίλου καθώς είτε θα ανοίξει νέα σελίδα για το μάνατζμεντ είτε θα παραμείνει το σημερινό καθεστώς της διοίκησης.

Οι δύο διεκδικητές της εταιρείας είναι η κοινοπραξία των Glencore - Carlyle και των Vitol - Sonatrach. Οι επικεφαλής των σχημάτων, οι Glencore και Sonatrach, δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στο trading πετρελαιοειδών και άλλων εμπορευμάτων και το ενδεχόμενο απόκτησης των ΕΛ.ΠΕ θα βάλει τον ελληνικό όμιλο σε άλλες business.

Ως προς το πρακτικό της διαδικασίας, σήμερα το απόγευμα θα γίνει γνωστό αν υποβλήθηκαν προσφορές. Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν οι τεχνικοί φάκελοι, οπότε και θα αξιολογηθεί η πληρότητα και η εγκυρότητα των συμμετοχών. Σε ερχόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα ανοίξουν οι αποτιμήσεις κι έπειτα οι οικονομικές προσφορές, οπότε και θα ανακοινωθεί είτε η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή είτε η υποβολή βελτιωτικών προτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v