Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς προσφορά ο διαγωνισμός για τα ΕΛ.ΠΕ.

(upd) Δεν συμμετείχαν οι Glencore - Carlyle και Vitol - Sonatrach στη διαδικασία της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα εκ των δύο επενδυτικών σχημάτων απέστειλε επιστολή γνωστοποιώντας τη μη συμμετοχή του.

Χωρίς προσφορά ο διαγωνισμός για τα ΕΛ.ΠΕ.

Δεν κατατέθηκε κανένας φάκελος με δεσμευτικές προσφορές, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Όπως αναφέρουν πηγές, μέχρι στιγμής, το ένα εκ των δύο υποψήφιων επενδυτικών σχημάτων απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση του να μη συμμετέχει στο διαγωνισμό. Αναμένεται αντίστοιχη επιστολή και από την άλλη κοινοπραξία.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωσή της: «Για λόγους που αφορούν στους ίδιους τους υποψήφιους επενδυτές και πρόσφατες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, οι οποίες επηρεάζουν τις κοινοπραξίες, δεν κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στην B’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Πετρελαίων (από κοινού πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συγκληθεί άμεσα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα».

Σημειώνεται ότι οι δύο διεκδικητές της εταιρείας ήταν η κοινοπραξία των Glencore - Carlyle και των Vitol - Sonatrach. Οι επικεφαλής των σχημάτων, οι Glencore και Sonatrach, δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στο trading πετρελαιοειδών και άλλων εμπορευμάτων.

Η ανακοίνωση των ΕΛΠE 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (η “Εταιρεία”), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης που έλαβε σήμερα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. («ΤΑΙΠΕΔ»), αναφορικά με το διεθνή διαγωνισμό για την απόκτηση 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (από κοινού πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.), ότι για λόγους που αφορούν στους ίδιους τους υποψήφιους επενδυτές και πρόσφατες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, οι οποίες επηρεάζουν τις κοινοπραξίες, δεν κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στην B’ φάση του διαγωνισμού.

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v