Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 43% στα κέρδη της Γενικής Εμπορίου

Βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε το 2018 η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας΄. Ποια πολιτική χρηματικών διανομών θα ακολουθήσει και πώς βλέπει τις προοπτικές της φετινής χρονιάς.

Ανοδος 43% στα κέρδη της Γενικής Εμπορίου

Αύξηση κύκλου εργασιών, λειτουργικών επιδόσεων και καθαρών κερδών σημείωσε η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας το 2018, καθώς:

Ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε από τα 23,4 στα 27,2 εκατ. ευρώ.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αποτελέσματά της (EBITDA) αυξήθηκαν από τα 992 χιλ. στο 1,778 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά της κέρδη ανέβηκαν από τα 675 χιλ. στα 996 χιλ. ευρώ (+43% σε σύγκριση με τα ενοποιημένα του 2017).

Επίσης, στις 31/12/2018 ο καθαρός δανεισμός και τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν αντίστοιχα στα 3,2 και στα 23,34 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας προτίθεται να προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων συνολική χρηματική διανομή ύψους 0,035 ευρώ ανά μετοχή (0,015 μέρισμα που φορολογείται με 10% και 0,02 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου που είναι αφορολόγητη).

Σε ότι αφορά τις φετινές προοπτικές της εισηγμένης, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει:

«Οι εξελίξεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο επηρεάζουν και διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τις ενέργειες της διοίκησης της εταιρείας. Σημαντικό γεγονός των τελευταίων δύο ετών, το οποίο επηρέασε θετικά τα αποτελέσματα της εταιρείας, ήταν η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του χάλυβα διεθνώς. Μια σειρά, αλληλένδετων ή μη γεγονότων το δεύτερο μισό του 2018, όπως ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και η επιβράδυνση της μεγέθυνσης των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη οδήγησαν σε αντιστροφή της τάσης αυτής, επηρεάζοντας αρνητικά και την εταιρεία. Θεωρούμε πάντως ότι σε παγκόσμιο επίπεδο θα υπάρξει ισορροπία σε χαμηλότερα επίπεδα μεγέθυνσης. Σε εγχώριο επίπεδο πιστεύουμε ότι η χώρα έχει εισέλθει σε μια περίοδο κανονικότητας.

Προσδοκούμε αύξηση των επενδύσεων και κατ’ επέκταση της ζήτησης των προϊόντων που εμπορεύεται η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία παρακολουθεί και αναλύει κάθε εξέλιξη και σε συνδυασμό με την άριστη κεφαλαιακή επάρκεια που διαθέτει είναι έτοιμη να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία και να ικανοποιήσει κάθε ζήτηση της αγοράς. Επιπλέον, εντός του 2019 αναμένουμε πλήρη αποτύπωση στα αποτελέσματα της εταιρείας των συνεργειών από την απορρόφηση των θυγατρικών του ομίλου, που ολοκληρώθηκε το 2018, τόσο σε χρηματοοικονομικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο.

Τέλος, αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα των ανθρώπινων πόρων η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας καλωσορίζει συνεχώς νέους συνεργάτες στην ομάδα της και εξελίσσει μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης τους εργαζομένους της. Στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών, η εταιρία αναβαθμίζει συνεχώς το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιεί και εντάσσει νέα στο ενεργητικό της.

Συνοψίζοντας, θεωρούμε ότι το 2019 θα είναι μια χρονιά με αρκετές διακυμάνσεις για την αγορά σε όλους τους τομείς. Η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας και η πολιτική που ακολουθεί παραδοσιακά μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία των αποτελεσμάτων της».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v