Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρεύς: Ως τις 20 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η εκποίηση των μονάδων

Τι εκτιμά η διοίκηση της εισηγμένης. Γιατί μέχρι την 20η Ιουνίου πρέπει να έχει υπογραφεί σύμβαση αγοραπωλησίας για τις εκποιούμενες μονάδες και να έχει εγκριθεί από την DG Comp η καταλληλότητα των επενδυτών.

Νηρεύς: Ως τις 20 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η εκποίηση των μονάδων

Την εκτίμηση ότι ως τις 20 Ιουνίου θα συναφθεί καταρχήν συµφωνία (σύμβαση αγοραπωλησίας) με προτιμητέο επενδυτή ή επενδυτές, για την αγορά των μονάδων, που υποχρεούνται να εκποιήσουν Νηρεύς και Σελόντα, διατυπώνει η διοίκηση της Νηρεύς, εξέλιξη που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνηθείσας εξαγοράς των δύο ομίλων από το σχήμα Amerra- Mubadala.

Στην έκθεση διοίκησης, που συνοδεύει τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2018, η Νηρεύς αναφέρει ότι οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την πώληση ιχθυοτροφείων δυναμικότητας περίπου 10 χιλ. τόνων, μαζί με συσκευαστήρια ίδιας δυναμικότητας και εκκολαπτήρια παραγωγής 50 εκατομμυρίων τεμαχίων γόνου, έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται.

Υπό το παραπάνω πρίσμα εκτιμάται ότι η καταρχήν συμφωνία για την εκποίηση των παραπάνω μονάδων θα έχει συναφθεί και εγκριθεί από την DG Comp μέχρι την 20η Ιουνίου. Η ημερομηνία αποτελεί ορόσημο καθώς τότε λήγει η συμφωθείσα περίοδος για την απόκτηση του κοινού ελέγχου των εταιρειών Ανδρομέδα, Νηρεύς και Σελόντα από την Andromeda Seafood Ltd, με δυνατότητα παράτασης της σχετικής προθεσμίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιουνίου της περσινής χρονιάς, οι τράπεζες Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική υπέγραψαν σύµβαση αγοραπωλησίας για την πώληση του συνόλου των µετοχών τους σε Νηρεύς και Σελόντα µε την αγοράστρια εταιρία Andromeda Seafood Limited, µέλος του οµίλου Andromeda.
Στο σχήµα του αγοραστή ως από κοινού µέτοχος µε την AMERRA Capital Management LLC του Andromeda Group θα συµµετέχει και η Mubadala Investment Company.

Εν συνεχεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG Comp) εξέδωσε την µε αριθµό και ηµεροµηνία Μ.9110/15.2.2019 απόφαση µε την οποία ενέκρινε την απόκτηση του κοινού ελέγχου των επιχειρήσεων Ανδροµέδα, Νηρέα, Σελόντα, υπό την προϋπόθεση λήψης από τα γνωστοποιούµενα µέρη συγκεκριµένων δεσµεύσεων. Η βασικότερη δέσμευση είναι η πώληση από τις δύο εταιρείες των προαναφερόμενων μονάδων σε έναν ή δύο αγοραστές.

Τα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 197,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, καταγράφοντας μικρή κάμψη, ενώ εμφάνισε και ζημιές ύψους 12,6 εκατ. ευρώ λόγω της αποτίμησης των βιολογικών στοιχείων σε εύλογη αξία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v