Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Εξώδικο Farallon για αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου

Εκτακτη Γενική Συνέλευση για ανάκληση όλων των μελών του Δ.Σ. και εκλογή νέας επιτροπής ελέγχου, ζητά το fund. Η στόχευση να εκδιωχθεί η διοίκηση Λιακουνάκου. Η συμμετοχή στην Axon Holdings και πώς δίνει το πλεονέκτημα.

Euromedica: Εξώδικο Farallon για αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμερικανικό fund Farallon, με την ιδιότητα του μετόχου άνω του 5% της Euromedica (ελέγχει το 17,5%), απέστειλε εξώδικο στην εισηγμένη εταιρεία, ζητώντας τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με δύο θέματα: Πρώτον, την ανάκληση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου και δεύτερον, την εκλογή νέων μελών επιτροπής ελέγχου.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί ουσιαστικά στην «έξωση» της διοίκησης Λιακουνάκου καθώς:

• Το ποσοστό που κατέχει στη Euromedica η Αxon Holdings ελέγχεται πλέον από τον διαχειριστή, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρείας μετά από δικαστικό αίτημα της Τράπεζας Πειραιώς εναντίον της πλευράς Λιακουνάκου.

• Το άθροισμα των ποσοστών της Αxon Holdings και της Farallon στη Euromedica υπερβαίνει το 50%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η πλευρά Λιακουνάκου είχε συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση της Euromedica για την 7η Ιουνίου, με θέματα:

α) την εκλογή διοικητικού συμβουλίου με πρόταση την παραμονή σε αυτό του σημερινού σχήματος (ουσιαστική επανεκλογή του ίδιου ΔΣ).

β) Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, ύψους έως 60 εκατ. ευρώ.

Το Euro2day.gr είχε σημειώσει τότε πως «όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, είναι πιθανόν οι εξελίξεις να… πυκνώσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση. Οξύμωρο, επίσης, είναι πως η διοίκηση προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, την ώρα που... ακόμα και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι λογιστικές καταστάσεις της χρήσης 2017. Είναι προφανές ότι χωρίς την έκδοση των συγκεκριμένων λογιστικών καταστάσεων (αλλά και αυτών του 2018) έως την ημέρα της γενικής συνέλευσης, η διαδικασία της ΑΜΚ δεν μπορεί να προχωρήσει εκ του νόμου. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο είναι αν η κίνηση της οικογένειας Λιακουνάκου έχει λάβει την έγκριση της διαχειρίστριας της Αxon, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και πως μάλλον πρόκειται περί κινήσεων τακτικισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v