Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οk από Ελεγκτικό Συνέδριο για δύο έργα του «Σύζευξις»

Πιο κοντά στην ανάληψη κομματιών του «Σύζευξις ΙΙ», ύψους 260 εκατ. ευρώ, οι εταιρείες ΟΤΕ, Unisystems, Space Hellas και Intrasoft. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία των αναθέσεων στα υποέργα 3 και 5.

Οk από Ελεγκτικό Συνέδριο για δύο έργα του «Σύζευξις»

Την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο συμβάσεις του «Σύζευξις ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η ανάθεση των έργων αυτών προχωράει κατά ένα τουλάχιστον αποφασιστικό βήμα, προς όφελος τόσο του εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα (μείωση κόστους), όσο και γνωστών ομίλων πληροφορικής-τηλεπικοινωνιών που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τις συμβάσεις.

Ειδικότερα, πρόκειται για δύο έργα της Κοινωνίας της Πληροφορίας και ειδικότερα:

α) Για το υποέργο 5 «Κεντρικές Υπηρεσίες ISP & SLA» προϋπολογισμού 26,6 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εκτελεστεί από τις εταιρείες OTE, Unisystems (θυγατρική της Quest Holdings), Space Hellas και Intrasoft (θυγατρική της Intracom Συμμετοχών). Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, είναι πλέον θέμα χρόνου (λίγων μηνών) να υπογραφεί η σχετική σύμβαση ανάθεσης.

β) Για το υποέργο 3 «Υποδομές Ασφάλειας, Τηλεφωνίας, Τηλεδιάσκεψης καλωδίωσης», συνολικού προϋπολογισμού 132,6 εκατ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο έργο προβλέπεται να ακολουθήσει η διαδικασία των εκτελεστικών συμβάσεων, όπου στην πράξη το όλο project θα «σπάσει» σε επιμέρους συμβάσεις, για την ανάληψη καθεμίας εκ των οποίων θα υποβάλουν προσφορές δύο σχήματα: το πρώτο αποτελείται από τις εταιρείες ΟΤΕ, Space Hellas και Unisystems και το δεύτερο από τον κυπριακό όμιλο Logicom.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά, γύρω στο τέλος του 2019, ή έστω αρχές του 2020 θα δούμε σταδιακά να οριστικοποιούνται οι αναθέσεις των επιμέρους «εκτελεστικών συμβάσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v