Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda Development: Αισιοδοξία, αναμονή και… μπηχτές για Ελληνικό

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Ολοκληρώνονται φέτος οι επενδύσεις επέκτασης του Golden Hall. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτόνομης εισόδου στο ΧΑ της θυγατρικής Lamda Malls.

Lamda Development: Αισιοδοξία, αναμονή και… μπηχτές για Ελληνικό

Την αισιοδοξία της ότι η εκκίνηση του έργου του Ελληνικού βρίσκεται «πολύ κοντά» εξέφρασε χθες η διοίκηση της Lamda Development, στο πλαίσιο της παρουσίασης της εισηγμένης εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά και πως όλα θα πάνε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής χρηματοοικονομικών της εταιρείας Αλέξανδρος Κοκκίδης, συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων, ότι:

• Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια ένδειξη για υποχώρηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών του project λόγω της πολυετούς καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί.

• Η εταιρεία έχει υλοποιήσει όλα εκείνα τα πράγματα που της έχουν ζητηθεί και αναμένει τις εξελίξεις από την πλευρά της Πολιτείας.

• Προαπαιτούμενα για να ξεκινήσει το project είναι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του καζίνο και να εκδοθούν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την πολεοδομική ωρίμανση του ακινήτου.

• Από νομικής πλευράς εκκρεμούν τρεις ενστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίες έχουν συζητηθεί και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις. «Οι αποφάσεις των δικαστικών αρχών δεν θα θεωρηθούν ως άσπρο-μαύρο» ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ωστόσο «το master plan της επένδυσης είναι συγκεκριμένο, συμβατικά δεσμευτικό και δεν επιδέχεται σημαντικών αλλαγών. Πιστεύουμε ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν θα οδηγήσουν σε ανατροπή το έργο».

• Είναι πολύ πιθανόν μετά την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων να ακολουθήσουν και άλλες ενστάσεις. Με καλή θέληση, όλα τα ζητήματα θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν.

• Τήρησε επιφυλακτική στάση για το αν το project θα μπορούσε να ξεκινήσει φέτος, με δεδομένο ότι στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού έχει εγγραφεί και η πρώτη δόση του τιμήματος που θα καταβάλουν οι επενδυτές.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Lamda Development, ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης Βασίλης Μπαλούμης, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

• Στη θυγατρική Lamda Malls (εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos) θα εισφερθεί και το Mall της Αθήνας. «Στην κατάλληλη στιγμή, θα μπορούσαμε να δούμε και το ενδεχόμενο αυτόνομης εισαγωγής της θυγατρικής μας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας» επισημάνθηκε.

• Ξεκίνησαν -μετά από χρόνια καθυστερήσεων- οι εργασίες επέκτασης στο Golden Hall, οι οποίες στόχο έχουν να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2019. Προϋπολογίζεται ότι η επέκταση θα αποφέρει επιπλέον ετήσιο EBITDA της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ. Το νέο τμήμα του εμπορικού κέντρου θα δώσει έμφαση στο family entertainment και τα μέχρι τώρα μηνύματα που λαμβάνει η εταιρεία είναι πολύ ικανοποιητικά.

• Η εταιρεία δεν είναι σε θέση να δώσει σήμερα σαφή στοιχεία για τη φετινή πορεία της δραστηριότητας των εμπορικών της κέντρων, καθώς η πορεία του πρώτου τριμήνου δεν είναι επαρκώς συγκρίσιμη με την περυσινή (διαφορετική ημερομηνία του Πάσχα, με αποτέλεσμα τη χρονική μετακύλιση της σχετικής εποχικότητας).

• Θα επιχειρηθεί και φέτος η σταδιακή ρευστοποίηση ακινήτων που δεν εντάσσονται στο core business της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v