Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός Ελλάδας η παραγωγή του Βιτάμ Soft

Στο εξωτερικό μεταφέρεται η παραγωγή του Βιτάμ, παρά την αρχική συμφωνία μεταξύ Ελαΐς-Unilever και της νέας ιδιοκτήτριας του σήματος Uplieft-KKR, κατά την εξαγορά της δραστηριότητας και του σήματος.

Εκτός Ελλάδας η παραγωγή του Βιτάμ Soft

Τη μεταφορά μέρους της παραγωγής των μαργαρινών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα αποφάσισε η νέα ιδιοκτήτρια της Ελαΐς, εταιρεία Upfield, η οποία ελέγχεται από το fund της KKR.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται και από την ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.), η νέα ιδιοκτήτρια αποφάσισε τη μεταφορά παραγωγής του ΒΙΤΑΜ soft σε μονάδα στο εξωτερικό, η οποία μέχρι πρότινος εξακολουθούσε να πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Unilever στου Ρέντη.

Παρά την αρχική πρόβλεψη της συμφωνίας μεταξύ Ελαΐς-Unilever και Upfield-KKR για τη μεταφορά της εν λόγω παραγωγής στο εργοστάσιο της οδού Πειραιώς (το οποίο περιήλθε στην Upfield), αυτό δεν συνέβη.

Σύμφωνα δε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, υπήρχε δέσμευση για την πραγματοποίηση επένδυσης 6 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Πειραιώς, αλλά κατά την τελευταία ενημέρωση που είχαν, «οι μηχανές θα μεταφερθούν αρχικά στις αποθήκες και στη συνέχεια στο εξωτερικό».

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017 ανακοινώθηκε η πώληση του εργοστασίου της Ελαΐς-Unilever (στην οδό Πειραιώς) και ολόκληρος ο κλάδος μαργαρινών και ελαιολάδου, ως μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας που συνήψε η Unilever με το αμερικανικό fund KKR, για την εξαγορά από το δεύτερο έναντι 6,83 δισ. ευρώ όλων των δραστηριοτήτων της πρώτης στα προϊόντα επάλειψης παγκοσμίως, με εξαίρεση αυτές στη Νότια Αφρική.

Η διαδικασία όσον αφορά το ελληνικό σκέλος αναμενόταν να ολοκληρωθεί εντός του 3ου τριμήνου του 2018, και αφορούσε όλη τη δραστηριότητα της Ελαΐς-Unilever, δηλαδή την παραγωγή του ελαιολάδου Άλτις και των σπορελαίων, το εργοστάσιο της εταιρείας επί της οδού Πειραιώς στο Νέο Φάληρο, μαζί με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού. Επίσης, στην KKR και την Upfield πέρασαν τα σήματα μαργαρινών Flora, Άλτις, Becel ProActiv, Super Fresco και Βιτάμ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v