Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισιοδοξία Pasal για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Pasal Development Σωτήρης Θεοδωρίδης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. «Κλειδί» η δικαστική απόφαση για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της εισηγμένης εταιρείας.

Αισιοδοξία Pasal για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή

Το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της (η οποία έχει συζητηθεί από τον Μάιο του προηγούμενου έτους) αναμένει η Ρasal Development, προκειμένου να δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις της.

Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας Σωτήρης Θεοδωρίδης, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, υποστηρίζοντας πως μετά από μια θετική δικαστική έκβαση της υπόθεσης και την ολοκλήρωση των συζητήσεων για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή στο θυγατρικό κέντρο Athens Heart (δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για τη Hines), η Ρasal Development θα μείνει με μικρής αξίας περιουσιακά στοιχεία, αλλά θα είναι χρηματοοικονομικά υγιής (σ.σ. θα δώσει ακίνητά της στις πιστώτριες τράπεζες έναντι διαγραφής δανειακού υπολοίπου).

Στα σχέδια του κ. Θεοδωρίδη είναι η επιχειρηματική αντεπίθεση της Ρasal μέσα από την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αποκτήσει και την πλειοψηφία των μετοχών. «Δεν έχει νόημα να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχοντας μια εταιρεία που θα έχει έξοδα αλλά όχι έσοδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στα πλεονεκτήματα της Pasal για την προσέλκυση επενδυτή συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, τόσο το υπόλοιπο συσσωρευμένων ζημιών της (απαλλαγή φορολογίας σε περίπτωση επίτευξης μελλοντικών κερδών), όσο και το γεγονός ότι είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (έμμεση εισαγωγή εταιρειών στο ΧΑ, μεταξύ των οποίων και ΑΕΕΑΠ που θα αποφύγουν δημόσια προσφορά με πιθανό discount).

«Το σενάριο για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή είναι ρεαλιστικό, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει, όσο καθυστερεί η δικαστική απόφαση. Έχουμε ήδη δεχτεί κρούσεις από επενδυτές που έχουν εκδηλώσει το αρχικό τους ενδιαφέρον. Το θετικό είναι πως σήμερα δεν βρισκόμαστε στο 2012 και πως το κλίμα στην αγορά ακινήτων και στην οικονομία έχει βελτιωθεί σημαντικά», τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v