Η Μυτιληναίος αναλαμβάνει την επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι

Με την υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι, η Μυτιληναίος αναλαμβάνει το πρώτο της έργο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Στα 6,4 εκατ. ευρώ η αξία της σύμβασης. Σε 18 μήνες η ολοκλήρωση του έργου.

Η Μυτιληναίος αναλαμβάνει την επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι

Η Μυτιληναίος σε κοινοπραξία με την Ξανθάκης ΑΤΕ ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης με την ΕΡΓΟΣΕ για την επέκταση της γραμμής του προαστιακού από τον Ισθμό της Κορίνθου στο Λουτράκι, με την κανονικοποίηση της υφιστάμενης μετρικής γραμμής  και την ηλεκτροκίνησή της.

Η Mυτιληναίoς υπενθυμίζει πως πρόσφατα έγινε η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή στο νέο τμήμα από Κιάτο έως Αίγιο, το οποίο έχει κατασκευάσει η ίδια, επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία της με την ΕΡΓΟΣΕ, καθώς και τη μεγάλη εμπειρία της σε εν λόγω έργα.

Το έργο στον άξονα Ισθμός - Λουτράκι αποτελεί το πρώτο έργο ηλεκτροκίνησης για την εταιρεία και σηματοδοτεί τη σημαντική τεχνογνωσία που αποκτά η Mυτιληναίoς στον συγκεκριμένο τομέα. Εκτός από τις σιδηροδρομικές εργασίες με ηλεκτροκίνηση, η κοινοπραξία αναλαμβάνει επίσης την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του σιδηροδρομικού σταθμού Ισθμού όσο και τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν νέες αποβάθρες στον Σταθμό Ισθμού και στις Στάσεις Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτρακίου, ενώ θα τοποθετηθούν σύγχρονα Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων.

Η σύμβαση για το έργο υπογράφηκε στις 4 Ιουνίου, στην οποία προβλέπεται  διάρκεια κατασκευής 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της. Η καθαρή αξία του συμβολαίου είναι ύψους 6,4 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v