Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Τι απαντά για τη δημόσια πρόταση

«Βλέπουμε βελτίωση για το 2019, παρά το γεγονός ότι Αίγυπτος, Τουρκία και Ελλάδα αποτελούν τροχοπέδη στα αποτελέσματά μας. Όμως εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις μακροπρόθεσμες προοπτικές των χωρών αυτών», είπε ο Δ. Παπαλεξόπουλος. Τι είπε για τη δημόσια πρόταση.

Τιτάν: Τι απαντά για τη δημόσια πρόταση

Θετικότερες είναι οι εκτιμήσεις της διοίκησης της Τιτάν για τη φετινή πορεία της εταιρείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο CEO της εισηγμένης τσιμεντοβιομηχανίας κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαλεξόπουλος, μιλώντας στη γενική συνέλευση, αναφέρθηκε:

Α. Στην ανάπτυξη που αναμένεται στις δραστηριότητες στις ΗΠΑ, έστω και με χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν.

Β. Στις θετικότερες προοπτικές σε Βαλκάνια και Βραζιλία.

Γ. Στην περιορισμένη βελτίωση στην εγχώρια αγορά σε σύγκριση με τα πολύ χαμηλά περυσινά επίπεδα.

Δ. Στις συνεχιζόμενες υπάρχουσες προκλήσεις σε Αίγυπτο και Τουρκία.

«Βλέπουμε βελτίωση για το 2019, παρά το γεγονός ότι Αίγυπτος, Τουρκία και Ελλάδα αποτελούν τροχοπέδη στα αποτελέσματά μας. Όμως εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις μακροπρόθεσμες προοπτικές των χωρών αυτών».

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στις τρεις προκλήσεις του ομίλου για τη νέα πενταετία, οι οποίες είναι η ψηφιακή επανάσταση, ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής και τρίτον, η μετάλλαξη στον ανταγωνισμό του κλάδου.

Ειδικότερα για την ψηφιοποίηση, ο όμιλος έχει ήδη κάνει καινοτόμα πειράματα και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία, ενώ στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, μειώνει σταθερά το αποτύπωμά του μέσα από καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές.

Σε ό,τι αφορά στην αλλαγή του ανταγωνισμού στον κλάδο, οι κινεζικές εταιρείες βγαίνουν σταδιακά από τα σύνορα της χώρας τους, με τη στήριξη του κράτους, της μεγάλης εγχώριας αγοράς και του πολύ χαμηλού κόστους δανεισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο όμιλος σχεδιάζει τη μεταφορά της έδρας του στις Βρυξέλλες και την εισαγωγή του στο Euronext, προκειμένου να διευκολύνει μακροπρόθεσμα την πρόσβασή του σε πηγές χρηματοδότησης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των μετόχων σχετικά με τη δημόσια πρόταση, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε:

Α. Η ΔΠ έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Βελγίου και πολύ σύντομα αναμένεται η έγκριση από την αντίστοιχη Επιτροπή της Ελλάδας.

Β. Το μέγιστο ποσό μετρητών που θα απαιτηθεί για το squeeze out υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν θα γίνει όλη η ανταλλαγή με μετρητά και σε κάθε περίπτωση, το ποσό αυτό είναι διαχειρίσιμο για τον Τιτάνα, ιδίως μετά το αναμενόμενο ισχυρό cash flow του δεύτερου φετινού εξαμήνου.

Γ. Η συγκεκριμένη δημόσια πρόταση δεν πρόκειται να μεταβάλει τη μερισματική πολιτική της εταιρείας, η οποία και θα συνεχιστεί.

Δ. Σε περίπτωση που η δημόσια πρόταση γίνει δεκτή κατά πάνω από 90% μόνο στους προνομιούχους μετόχους, τότε οι προνομιούχες μετοχές θα μετατραπούν σε τίτλους της Τitan International ή θα δοθεί στους μετόχους που δεν θα μετατρέψουν το προβλεπόμενο ποσό σε μετρητά.

Ε. Οι γενικές συνελεύσεις της Titan International θα γίνονται στην Κύπρο, θα μπορούν να παρακολουθούνται από αίθουσα στην Ελλάδα και θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Μέρισμα 0,15 ευρώ

Η σημερινή τακτική γενική συνέλευση ψήφισε τη διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή (αποκοπή 11/6, record date 12/6 και καταβολή στις 19 Ιουνίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v