Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδο εσόδων «γράφει» στο πεντάμηνο η ΓΕΚΕ

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης. Αυξημένο μέρισμα 0,32 ευρώ ανά μετοχή και επενδύσεις ανακαίνισης δύο ορόφων. Τι απάντησε για πιθανή δημόσια πρόταση.

Ανοδο εσόδων «γράφει» στο πεντάμηνο η ΓΕΚΕ

Με αύξηση κύκλου εργασιών της τάξεως του 10% «τρέχει» το πρώτο φετινό πεντάμηνο για την ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President), παρά το γεγονός ότι  κλάδος στην Αττική υποχωρεί κατά περίπου 10%. Αυτά ανέφερε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η Δωροθέα Κεφάλα, εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης.

Ωστόσο, παρά την καταγραφόμενη μέχρι σήμερα άνοδο των εσόδων, η διοίκηση της ΓΕΚΕ παραμένει συγκρατημένη σχετικά με την επίδοση ολόκληρου του έτους, αναφέροντας ότι θα γίνει προσπάθεια να επαναληφθούν τα περυσινά ισχυρά αποτελέσματα (προ φόρων κέρδη 4,33 εκατ. ευρώ).

Οι δύο λόγοι για τους οποίους η κα Κεφάλα εξέφρασε τον προβληματισμό της είναι:

α) Η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, μετά την εφαρμογή νέας συλλογικής σύμβασης. Μόνο κατά το πρώτο πεντάμηνο, το συγκεκριμένο κονδύλι εμφανίζεται υψηλότερο κατά 200 χιλιάδες ευρώ.

β) Η πιθανότητα επηρεασμού κατά τους επόμενους μήνες από τη γενικότερη πτωτική πορεία που καταγράφει η ζήτηση στα ξενοδοχεία της Αττικής.

Η κα Κεφάλα είχε προβλέψει από την περυσινή τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου τη φετινή υποχώρηση της ζήτησης για τα ξενοδοχεία της Αθήνας και τώρα επεκτείνει την σχετική πρόβλεψή της και για τα επόμενα χρόνια: «Έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι ανταγωνιστικοί προορισμοί της Μεσογείου και αυτό μας επηρεάζει. Είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια σχετική επίπτωση και του χρόνου. Συνήθως χρειάζονται δύο με τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν τέτοιοι κύκλοι».

Η τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,32 ευρώ ανά μετοχή (έναντι 0,28 ευρώ πέρυσι), ενώ η διοίκηση της εισηγμένης απαντώντας μεταξύ άλλων σε σχετικές ερωτήσεις των μετόχων σημείωσε:

· Δεν υπάρχει σχόλιο για το αν θα υπάρξει, ή δεν θα υπάρξει δημόσια πρόταση προς τους μετόχους μειοψηφίας με στόχο την έξοδο της εταιρείας από το ΧΑ (οι βασικοί μέτοχοι ελέγχουν γύρω στο 93% του συνόλου των τίτλων).

· Σε ότι αφορά τις επενδύσεις, τον Ιούλιο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί η ανακαίνιση δύο ορόφων του ξενοδοχείου.

· Η εταιρεία έχει μηδενικές τραπεζικές ταμείο και ταμείο που σήμερα είναι αυξημένο σε σχέση με τα 6,2 εκατ. ευρώ του 2018.

· Μέσα στο έτος θα συγκληθεί πιθανότατα έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την ψήφιση της πολιτικής αμοιβών της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v