Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναγκαστική κατάσχεση λογαριασμών ΕΤΑΔ από όμιλο Μαντωνανάκη

Περί τα 44 εκατ. ευρώ ζητεί από την ΕΤΑΔ ο όμιλος Μαντωνανάκη ο οποίος από το πρωί προχώρησε σε αναγκαστική κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών της κρατικής εταιρείας. Η διαιτητική απόφαση και τα επόμενα βήματα.

Αναγκαστική κατάσχεση λογαριασμών ΕΤΑΔ από όμιλο Μαντωνανάκη

Στην αναγκαστική κατάσχεση των λογαριασμών της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στις ελληνικές τράπεζες προχώρησε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, η "Αττικός Ηλιος", η εταιρεία του ομίλου Μαντωνανάκη που διαχειρίζεται το Grant Resort Lagonissi.

Η δέσμευση αφορά σε 11 ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε προ ολίγου το Euro2day.gr.

Η κίνηση εντάσσεται στις νομικές διαδικασίες που έχει δρομολογήσει ο όμιλος προκειμένου να εισπράξει οφειλή 44 εκατ. ευρώ της ΕΤΑΔ προς την εταιρεία «Αττικός Ήλιος» λόγω μη τήρησης από την πρώτη της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης στο Λαγονήσι, όπως υποστηρίζεται.

Σύμφωνα με νομική πηγή του ομίλου, «η συμβατική παράβαση εκ μέρους της ΕΤΑΔ είχε διαγνωστεί με διαιτητική απόφαση και, καθώς ο όμιλος Μαντωνανάκη ανέμενε την συμμόρφωση της ΕΤΑΔ η οποία δεν έγινε ποτέ, υποχρεώθηκε να προβεί στο ακραίο μέτρο της κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Οι σχετικές εντολές επιδόθηκαν στις τράπεζες χθες και το πάγωμα των λογαριασμών της ΕΤΑΔ φέρεται να ενεργοποιήθηκε σήμερα. Όπως εξηγούν νομικές πηγές οι τράπεζες δέσμευσαν σήμερα τους λογαριασμούς και θα πρέπει να αποδώσουν στον όμιλο ποσό έως 44 εκατ. ευρώ, πριν αποδοθούν και πάλι στην ΕΤΑΔ οι λογαριασμοί.

Νομικοί κύκλοι αναμένουν την αντίδραση της ΕΤΑΔ η οποία διατηρεί τη δυνατότητα να ζητήσει ανακοπή εκτέλεσης των κατασχέσεων. Κίνηση η οποία αναμένεται να γίνει άμεσα καθώς στν παρούσα φάση η ΕΤΑΔ δεν μπορεί να εκδόσει ενημερότητα, ούτε να πραγματοποιήσει πληρωμές.

Η πλευρά Μαντωνανάκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επικαλείται δικαστική απόφαση με την οποία έχει λαμβάνειν από την ΕΤΑΔ περί τα 44 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως τον Μάρτιο του 2018 η ΕΤΑΔ είχε καταβάλλει στον όμιλο Μαντωνανάκη γύρω στα 9,2 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της ευρύτερης δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών που κρατάει αρκετά χρόνια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v