Επεκτατικά σχέδια εξετάζει η AS Company

Τα σενάρια για παρουσία σε μια ακόμη βαλκανική χώρα και για επέκταση σε νέους κλάδους στην ελληνική αγορά. Οι αλματώδεις επιδόσεις της τελευταίας πενταετίας και η επιστροφή κεφαλαίου 0,07 ευρώ που αποφάσισε η γενική συνέλευση.

Επεκτατικά σχέδια εξετάζει η AS Company

Σχέδια περαιτέρω επέκτασης τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα επεξεργάζεται η AS Company, εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των παιχνιδιών.

Η βορειοελλαδίτικη εταιρεία πέρα από τα υψηλά μερίδια που κατέχει στην εγχώρια αγορά, διαθέτει ήδη παρουσία τόσο στην Κύπρο (ικανοποιητική πορεία με προ φόρων κέρδη 430 χιλ. ευρώ το 2018), όσο και στη Ρουμανία (θετική παρουσία, με στόχο ένα ισοσκελισμένο αποτέλεσμα για φέτος και επίτευξη κερδών από το 2020).

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι μια μάλλον ώριμη αγορά σε ότι αφορά τον κλάδο του παιχνιδιού, η ΑS Company:

• Επιδιώκει να αυξήσει τις οικονομικές της επιδόσεις σε χώρες που ήδη δραστηριοποιείται (Κύπρος, Ρουμανία).

• Θα εξετάσει κατά τα επόμενα χρόνια το ενδεχόμενο επέκτασής της και σε άλλες βαλκανικές χώρες (πιθανόν σε Σερβία και Κροατία).

• Μελετά το σενάριο μιας μελλοντικής επέκτασής της και σε άλλους κλάδους της ελληνικής αγοράς.

• Ειδικότερα στην Ελλάδα, επενδύει στην ανάπτυξη των υποδομών της προκειμένου να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα, δίνει έμφαση στο ηλεκτρονικό παιχνίδι, ενώ διευρύνει σταδιακά την γκάμα του χαρτοφυλακίου της.

Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης εταιρείας ψήφισε μεταξύ άλλων την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή (έναντι 0,05 ευρώ το 2017), καθώς και τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών.

Η εταιρεία έχει καταφέρει να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις οικονομικές της επιδόσεις κατά την τελευταία πενταετία (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενων πινάκων), ενώ στις 31/12/2018 είχε θετικό καθαρό ταμείο (αρνητικό καθαρό δανεισμό), δηλαδή οι καταθέσεις της συν τις επενδύσεις χαρτοφυλακίου που διέθετε υπερέβαιναν το σύνολο του τραπεζικού της δανεισμού.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v